«Готель» на Гагаріна: Одарич обурений цинізмом забудовників, Радуцький – цинізмом Одарича

вулиця Гагаріна у Черкасах

Міський голова Черкас Черкас Сергій Одарич на сьогоднішній прес-конференції прокоментував сумнозвісний проект «готельно-туристично-рекреаційного центру» на вул. Гагаріна, 60, який останніми днями активно обговорюють у соціальних мережах та ЗМІ, пише Прочерк.


– Проект просто жахливий. Волосся стає дибки, – обурювався пропозицією забудовника міський голова.
Будівля, висотою у 12 поверхів без врахування різних архітектурних елементів декору на зразок веж, повністю закриє краєвид на Долину троянд та Дніпро із Замкової гори.

Мер продемонстрував типовий поверховий план забудови. Згідно з ним, «готельний номер» матиме площу 93 кв. м, складатиметься із трьох кімнат, двох санвузлів та окремої кухні.

– Як ви думаєте, чи багато у Черкасах знайдеться охочих шейхів, які будуть приїжджати й орендувати в готелі три кімнати з власною кухнею? – поцікавився очільник міста.

Сергій Одарич вважає, що насправді забудовник намагається замаскувати зведення житлового будинку під будівництво готелю.

– Це все насправді окремі квартири – з кухнями, кількома санвузлами, гардеробними і так далі. Мені довелося багато подорожувати світом, і я таких готелів не зустрічав, – сказав чиновник.

Найбільше мера обурює непатріотичність причетних до справи черкащан:

– Як може підніматися рука такі речі замовляти, проектувати і набиратися нахабства виносити на розгляд виконавчого комітету, аби дозволили таке будувати?

Забудовником «готелю» є черкаське підприємство «Агропром-1992» відомого будівельника і жителя міста Анатолія Бурського. Сергій Одарич називає його «головним будівельником» попереднього голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, оскільки Анатолій Бурський «будував всі об’єкти у період перебування Тулуба на посаді». Окрім того, проектантом «готелю» є «Черкасицивільпроект».

Також мер нагадав, що підприємство «Агропром-1992» вже багато років будує інший готель у Черкасах, а саме у парку Ювілейний, на місці колишнього готелю «Турист».

– У мене запитання: якщо у місті є такий шалений попит на готелі, то чи не краще докласти трохи грошей та завершити будівництво і ввести в експлуатацію готель у парку? Для чого будувати новий дванадцятиповерховий готель, коли не добудований п’ятиповерховий? – додав міський голова.

У той же час за кілька хвилин до початку прес-конференції мера секретар міської ради Черкас Олександр Радуцький продемонстрував документ 2007 року за підписом Сергія Одарича, яким була надана земля під будівництво готелю по вул. Гагаріна, 60.

– Мене вразив цинізм міського голови Сергія Одарича, який у соцмережах пише про те, як же треба не любити місто Черкаси, щоб надати дозвіл на це будівництво, а сам своїм підписом у 2007 році надає йому дозвіл. Спочатку на полігоні підписує (дозвіл, – ред.) інвестору, щоб він почав там щось робити, а потім розказує, що він цього не робив. Цей цинізм мене вже задовбав, – прокоментував рішення Черкаської міської ради семирічної давності її секретар.

Окрім того, Олександр Радуцький пообіцяв, що надалі «таких рішень буде випливати все більше і більше».

Водночас Сергій Одарич, коментуючи наданий «АГРОПРОМУ-1992» дозвіл на будівництво, сказав, що за адресою мав бути побудований готельний комплекс із кафе, ресторанами й терасами, не вище аніж три поверхи. Окрім того, із забудовником велася розмова про відновлення елементів замку. Теперішнім проектом чиновник категорично не вдоволений і вважає, що виконком міськради повинен повернути його забудовнику на переробку.

– Я не маю цензурного слова, щоб назвати, що це таке. Сказав би, що це якась бородавка, – підсумував свої враження від проекту забудови очільник Черкас.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ