Волонтери зі Шполи знову відвідали зону АТО

Лілія Усик, волонтер

Ми знову побували в наших героїв, які захищають наше мирне життя. З початку цього року це вже третя наша поїздка. Попередні відбулися на Різдво і Старий Новий Рік.

Цього разу збирались дуже швидко, за кілька днів. Адже після повідомлення про умови життя наших земляків з черкаського батальйону, яких вивели за межі зони АТО відпочивати і відновлювати сили в сусідню Запорізьку область, ми почали збирати все необхідне для поліпшення умов їхнього життя. Лампочки і патрони, кабелі і цвяхи, миски і посуд, та багато іншого зібрали небайдужі після наших повідомлень і соцмережах і на радіо, відгукнулись і підприємці. Зараз наші земляки вже облаштували ті напівзруйновані, без вікон і дверей, будинки, де хлопцям потрібно відпочити перед поверненням на передову. Хочеться запитати чому саме в таких жахливих умовах хлопці мають відновлювати свої сили, адже на передовій, у окопах і бліндажах, у них були набагато кращі умови?! Невже не можна було знайти кращих будинків, приміщень? Невже всі частини і батальйони «відпочивають» у таких умовах? Чи не краще відпустити хлопців додому, адже вдома і умови кращі, і рідні стіни швидше вилікують їхні тілесні і душевні рани? Звичайно можна місяцями шукати відповіді на ці запитання і не отримати їх, але ми вирішили просто діяти і швидко. Висловлюємо всім небайдужим слова найщирішої вдячності за миттєву допомогу:

  1. ЛНЗ- значна допомога
  2. 2. НіК- 7 000 грн.
  3. Агро-спілка «Вись»(с.Матусів)- 55 3-літрових бутлів солонини(мяса) і тушка барана
  4. Фоменко Б.С.- 250 кг макарон
  5. Продтовари(Кошовий О.)- 100 кг макарон
  6. «Маяк-Агро»(Богач М.П.)-50 кг макарон
  7. С.М.Плахотнюк – 500грн і 20 л А-92
  8. М.В.Доценко- 250-л.ємкість для води, власний транспорт і пальне
  9. Білецький М.(вул..Молодіжна,80)-металевий посуд, продукти
  10. Крижня Н.-200грн
  11. - 200грн
  12. Хлібзавод-20 хлібин і 4 мішки сухарів
  13. Золотоверхий Н. - масла для генератора і бензопил+товар по закупівельних цінах
  14. Потапенко В.М. - зарядно-пусковий пристрій для Січкаря Л.
  15. Руслана Газерян(студентка Васильківського ліцею)-10грн
  16. Галя(викладач Васильківського ліцею)-150грн
  17. громада с.Матусів (збирала наш волонтер Надія Коваль): Джевагірова Н. (100грн.),

Маточкін П. (100грн.), Кушковий С. (100грн.), Шумлянський (20грн.)амбулаторія ( Нарадько Н., Чорній Б.П.,Барабаш Т., Демуз С., Горя Г.) 45 грн.Продуктами і коштами: школа № 1 — Гончаренко Т.М., Ляшко Н. К., Печиборець Н.М., Горан І.В., Вареник Л.О., Печена Н.І., Ляшенко Л. О.вул. Дружби – Нарадько І.І., ЛевцуноваГ., Райнова О.О., Лінчевська З.,Половець А.В., КовальВ.М., Єршов М. А., Канівець Ю.,вул.Хмельницького — Сажньова Л.В.(50грн.) Цимбал Л.(30грн.), Шульга В. П. (50грн.),Левіцька Т. (50грн.), МигутаН., Коваль Н.А., Шевченко М.Й., Тулуман В. (50грн.)вул.Заводська – Кравченко Р. (50грн.),Канівець М., Шпиця Є.К. (20грн.), Мазур К.магазин на розівул. Калініна – СитникЮ., Кузьміна М., Приблуда І.,Балоха І., НебензяА.,Сокирко Л., Гончаренко В.,Шеремет В., Кажукало М., Бойко М.,Задніпряна М., Дьомін Г., Збризька В.вул. Шевченка – Демуз С., Бойко О.(5грн.), Чорнозуб Л. (10грн.), Баламут Л., Коваль Л. , Полтавець О . (60грн.), Курнос М.(10грн.) , Малюта Г.,КравченкоН., Полтавець Т. , Недоступ В., Пархоменко Є., Кужель Р.вул. Ново-Шевченківська – Панасенко В.,Добренко І. , Чорнозуб А., Маняк Н.,Сорока О.,Задніпряний В., Мовчан ,Довгаль Т., Дрюмя Н., Лісова В.,Шеремет С., Чуйченко Н.,Колісник Н., Мойсеєва М., ОлійникВ.вул.Станіславська – Шульга Н.,Пивошенко Н. вул. Комсомольська – Чорноус В.вул. К. Маркса –Горбенко Л. вул. Радгоспна — Строкіна

  1. Працівники Шполянського ТБ-посуд, інше
  2. Оксана Олексіївна і її донька Ступницька Анжеліка Сергіївна(Київ-Львів):одяг(все нове, найкращої якості): шкарпетки-15пар, рукавиці флісові-4пари, підштанники-5шт, світер-1шт., гольф-7шт, джемпер-2шт, шапки-10шт, Ліки:Амброксол—10шт, Анальгин-20шт, Ацесалт.кисл.-7шт, Бинт-10шт, Брил.зелений-10шт., Бромгексин-6шт, Валеріани екстр.-6шт, Валідол-10шт, Йод-16шт, Мукалтин-10шт, Парацетамол-20шт, Вуг. акт.-20шт, Фармазолін-9шт, Цитрамон-10шт.
  3. громада с. Надточаївка- велика кількість продуктів, смаколиків, пиріжків, кошти

Висловлюємо подяку громадам сіл Сигнаївка, Матусів, Надточаївка, Марянівка, які постійно допомагають нам, як продуктами і смаколиками, так і коштами. Кожна поїздка відбувається за їхньої значної підтримки. Спасибі!

Велику кількість продуктів було залишено для черкаського батальйону в кожній точці де перебувають наші земляки. А ще 20 пар чобіт, утеплені штани, ліки, відра, посуд, рукавиці, шкарпетки, фонарі…

Після Запорізької області ми відправились в сторону Донецька, де на передовій служать наші земляки- молоді і героїчні хлопці з Марянівки, Сигнаївки і Лозуватки. Андрію Чашину його односельчани передали бензопилу і багато іншого. Ми придбали за кошти благодійників для нього теплу і якісну форму, чоботи, посуд, тощо. Андрій передавав найщиріші слова вдячності своїм землякам за підтримку. Для Тараса Бальохи і Ігоря Сичова ми привезли зимові спальні мішки, металевий посуд, побутову хімію, медикаменти, теплі камуфляжні костюми,взуття і продукти, маскувальну сітку.

Та чи не найдраматичнішою була наша зустріч з Костею Кучеренком, Сашою Мельником і Валерієм Ціохом. Минулого разу ми зустрічались з ними в Мелітополі. Там вони звернулись до нас з проханням придбати запчастини до їхнього Камаза. І коли ми їхали дорогою до них на зустріч, хлопців перевезли до Ізюму. Тож нам довелось їх наздоганяти. Хвилювання, швидкість…і ось довгоочікувана зустріч! Наші Герої! З потужною зброєю! Впевнені в своїй перемозі! Вирушили на передову в гарячу точку. Особливі слова подяки ЛНЗ за 8 форсунок до Камаза, рації, теплу форму і чоботи не лише для них, а і їхніх побратимів. Окремі слова вдячності господиням-шполянам, які випрали теплі флісові светри, придбані за кошти Наталі і Василя Логів! Коли хлопці загрузили продукти і речі, які ми їм привезли, хлопці жартували, що нема місця для солдат.

Висловлюю подяку нашому постійному водію Миколі Савченку, який вже кілька місяців постійно їздить з нами в найгарячіші точки! Цього разу ми їздили двома бусами, адже весь необхідний вантаж, а це більше трьох тонн, не вмістились в один! Максим Доценко проїхав з нами весь шлях на власному транспорті і пальному, тож сподіваємось що ще на одного водія-волонтера в нас стало більше. Адже хто побував в АТО один раз, побачив хлопців, хоче їхати туди знову і знову. Спасибі моїм мамі, волонтеру, Галині Лоцман, «мамі» всіх солдат, яка обіймає кожного солдата в АТО- на кожному блокпосту, в кожній частині вона роздає свій материнський оберіг «обнімашки»! І бачили б ви як змінюються обличчя хлопців, зявляються іскри в очах, іноді сльози…І кожен з них стає нашим!!! Кожна наша поїздка це сотні і тисячі зігрітих сердець, змерзлих і втомлених солдат, моєю мамою! Це наш особливий волонтер! Мама фронту! Спасибі, мамо, за твоє безмежне тепло і любов, яких вистачає не лише на нас, твоїх 4 доньок і 4 синів, а й на всю армію!

Спасибі всім небайдужим, хто приніс свою допомогу у Сигнаївський СБК, м-н «Модна шафа». Постійно небайдужі жителі приносять теплі речі, продукти, яким іноді не вистачає місця. Окремі слова вдячності діткам з дитячих садків і шкіл, які передають для нас свої малюнки і обереги в цей магазин. Також слова подяки для учнів Шполянських шкіл №5 і № 2, Матусівських №1 і №2, Скотарівської, Сигнаївської, Топильняцької, Носачівської шкіл, які сплели маскувальні сітки для наших захисників! Жителям Сигнаївки і Надточаївки- за дві сплетені сітки! Всього вже сплетено і передано на передову 12 маскувальних сіток. Спасибі!!! Ми продовжуємо і надалі цю роботу, тому бажаючі звертайтесь до нас. Ми надамо вам сітку, від вас потрібні стара постільна білизна і час та бажання допомогти.

Почалася нова хвиля мобілізації. Знову найкращі наші земляки підуть захищати нас з вами. Прошу всіх долучатись до допомоги. Адже наш обов’язок допомагати і підтримувати наших земляків, які покинули теплі оселі на окопи. Кожен з нас несе особисту відповідальність за свого земляка, сусіда, знайомого, який став на захист нас. Хлопці, наші герої, захищають нас, а ми повинні стати для них надійним тилом. Єднаймось!

З повагою, Лілія Усик, волонтер.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ