У Черкасах урочисто відкрили спортзал у школі № 18

школа №18 Черкаси3 лютого педагоги, школярі та представники громадськості й влади відсвяткували відкриття добудованого приміщення спеціалізованої школи № 18, яке почали зводити ще наприкінці 90-х років. Забудовник – будівельна компанія «Інтербуд» Української спілки ветеранів Афганістану. Вартість проекту – близько 14 млн. грн.

У новому триповерховому корпусі розміщені учбові майстерні для дівчат та хлопців, танцювальна дзеркальна зала, душові кімнати, бібліотека та спортивна зала площею 540 м кв. Підлога в ній устелена спеціальним спортивним покриттям угорського виробника, призначеного для будь-яких занять фізичною культурою. Нагадаємо, навчальний заклад єдиний в місті, який не мав спортивної зали.

- Почуття переповнюють. Нова зала нам дуже подобається. Після того, як ми працювали в коридорах, то ми задоволені, що сюди перейшли, - говорить вчителька фізичного виховання Світлана Лисак. – Які б умови не були, діти завжди хочуть рухатися. Для них це мрія, яка збулася.

Крім того, в будівлі встановлена сучасна система обліку електроенергії, ІТП.

На відкриття добудови запросили місцевих депутатів та представників галузі освіти. Школярі підготували свято.

- Попри те, що наші сини воюють на Сході, міська влада сьогодні відкриває абсолютно мирний заклад, відкривається спортивна зала. Ми маємо бути впевнені в тому, що в нас все буде добре. Україна як була, так і залишиться членом європейського братства, - сказав у промові директор школи Василь Грищенко.

Він зазначає, що попереду ще багато роботи. Бо всі нові приміщення треба оснастити відповідним обладнанням. Зокрема, майстерні для хлопчиків – дитячими верстатними станками, виробника яких сьогодні важко відшукати. Керівник школи каже, що на потреби нового корпусу знадобиться біля 2 млн грн. Забудовнику ж заборгували 500 тис грн.

- Це той соціальний проект, який втілювався багато років і на це було безліч причин, - зауважив секретар міської ради, депутат по округу, де розташована школа Олександр Радуцький. - Коли мене обрали депутатом міської ради, я обіцяв, що школу добудують. Нелегко далася ця робота, але вона завершена. Дякую депутатському корпусу за те, що будівництво відновили 2013 року. Також дякую підприємству, яке виконало роботи та його керівнику – почесному будівельнику України Ігорю Калашнику. Прикметно, що забудовник закладав кошти на цей проект відповідно до курсу валюти 1:8, а завершив на захмарному 1:20, не збільшивши кошторису. Ми з коллегами розглядали бюджет на поточний рік і заклали 50 тис грн на придбання спортивного інвентаря для цієї школи, а в майбутньому плануємо виділити ще 700 тис грн, аби нова спортивна зала мала все необхідне не лише для проведенння уроків, а й змагань та позашкілля інших навчальних закладів міста.

Адміністрація школи планує використовувати нову спортивну залу не лише для потреб своїх учнів, а їх сьогодні тисяча. Приміщення зможе стати майданчиком для проведення різних змагань, гурткової роботи. Учасники заходу висловили сподівання, що поява нової зали пожвавить спортивне життя школярів міста.

- Цей проект був тривалим у часі, для нас принциповою позицією було його завершити, адже йшлося про дітей, - говорить директор будівельної компанії «Інтербуд» Ігор Калашник. – Сподіваюся, світлі сучасні приміщення довго служитимуть учням та спонукатимуть до здорового способу життя та майбутніх перемог.

Щодо того, яким має бути покриття спортивної зали, керівник підприємства нагадав, що в проекті добудови ніколи не було паркету, про який почасти згадує міський голова та його однодумці. Передбачалося резиново-бітумне покриття, проте, через низку причин було ухвалене рішення на заміну конструкції підлоги на спортивне покриття на основі ПВХ, що має сертифікат ISO та розроблене саме для занять спортом в школах, дитячих садках та дитячих спортивних приміщеннях.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ