Вадим Кутовий: «Штучна напруга користі не принесе»

начальник Шполянського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ Вадим КутовийДнями начальник Шполянського районного відділу управління Міністерства внутрішніх справ Вадим Кутовий продовжив добру традицію, яка склалася за час його перебування на посаді - зустрівся з представниками засобів масової інформації «Шполяночка плюс» та «Шполянські вісті». Питання, які розглядалися на зустрічі, стосувалися інформації щодо криміногенної ситуації в районі, співпраці правоохоронців з громадськими об’єднаннями і формуваннями тощо.

За десять днів — чотири грабежі

Начальник райвідділу повідомив, що останнім часом в районі склалася напружена криміногенна ситуація. Це стосується, в першу чергу, серії грабежів, які трапилися днями в райцентрі. Чотири грабежі за 10 днів — така невтішна статистика. Постраждалі у подіях — самотні пристарілі жінки, на оселі яких нападали невідомі і викрадали цінності, речі і гроші. Зараз у райвідділі роблять все можливе для затримання зловмисників. Є припущення, що це можуть бути й немісцеві, адже з чотирьох злочинів три скоєно у господах осіб, що проживають біля траси.

Ще одним головним болем для шполянських міліціонерів є відпочинок молоді у розважальних закладах в нічний час. Попри те, що власники і наймані працівники кафе та барів попереджені про відповідальність за продаж алкоголю, тютюну неповнолітнім, ця сумна тенденція триває, тож правоохоронцям залишається лише «ловити на гарячому» несумлінних торговельників, а сил для цього, зізнається начальник райвідділу, замало.

Невипадково у райвідділі прийняли рішення патрулювати вулиці Шполи разом з громадськими об’єднаннями «Оберіг», «Громадським формуванням з охорони громадського порядку міської ради» та районної організації «Самооборона Майдану». Вадим Кутовий повідомив, що запросив керівників громадських формувань на зустріч у райвідділ з питання координації дій.

Ремонту на копійки, а брехні — на всю Україну

Останнім часом в районі поширюються чутки про нібито шикарний євроремонт у кабінеті начальника райвідділу. Чутки чутками, та дійшли вони у вигляді заяв і звернень представників громадськості району й до високих кабінетів та профільного міністерства. Щоб розставити усі крапки над «і», Вадим Олександрович показав отой «євроремонт» на своєму робочому місці. За останні місяці тут хіба що утеплили вікна, звільнили батареї і встановили на них решітки та тепловідбиваючі елементи. Уся ця робота, за словами В.Кутового, обійшлася йому близько півтори тисячі власних коштів. Зате тепер і господарю кабінету, і відвідувачам тепло. «Бо доводилося, — каже він, — і в теплій куртці цілий день на робочому місці сидіти».

Та й кабінет відпочинку, який знаходиться тут же, Вадим Олександрович продемонстрував. Там два ненові крісла стоять, а порепаний від часу лінолеум застелений простою килимовою доріжкою, якій теж не один рік. Стеля з тріщинами, а ще двері з дірками для ручки. «Ось такий євроремонт», — розводить руками Вадим Кутовий і додає: «Неначе спеціально хтось хоче, щоб я звільнився з посади, зводить наклепи».

Згадуючи історію з призначенням В.Кутового виконувачем обов’язків начальника райвідділу, пригадалося запитання, яке задали начальнику обласного управління внутрішніх справ Владиславу Пустовару під час його першого прийому громадян в Шполі. Тоді головного міліціонера області спитали: «Чи не вплине на подальшу роботу правоохоронців те, що майбутній начальник райвідділу має пройти співбесіду і бути затвердженим на посаді громадськими організаціями?» Владислав Пустовар на те відповів: «Ми цю проблему знаємо і будемо враховувати». Час продемонстрував, що Вадим Кутовий став заручником цієї проблеми. Хоча він глибоко переконаний, що напруга, яку останнім часом штучно створили навколо його особи, користі не принесе ні правоохоронцям, ні опонентам очільника райвідділу. Ті, хто хоче, щоб він виконував їх забаганки, прорахувалися. Кутовий має свою думку, а це не всім подобається, і вони вдаються до, м’яко кажучи, нечесних методів.

А щодо ремонту у райвідділі, то начальник зазначив, що створювати своїм працівникам комфортні умови для роботи — це не злочин. Та й подібна позиція завжди була у керівників як бюджетних, так і державних установ в нашому районі. Що ж тут поганого?

У кожного своя правда?

У кабінеті керівника шполянських правоохоронців була порушена тема розслідування так званих резонансних справ, на які, зокрема, наголошували у резолюції зборів громадськості Шполянського району при голові Шполянської райдержадміністрації 28 січня 2015 року. В цій резолюції в пункті 3.5 наголошується, що потрібно «постійно вимагати звіту районного відділу МВС України в Шполянському районі про хід розслідування найбільш резонансних справ в районі (організації та фінансування поїздок на київський антимайдан так званих «тітушок», яйцекидання по народному депутатові Ігорю Швайці…)» та інших справ, які, на думку учасників зібрання, дестабілізують ситуацію в районі. Вадим Кутовий дав відповідь на питання про всі ці правопорушення, пояснивши при цьому позицію правоохоронних органів щодо недопущення погіршення криміногенної ситуації в районі.

Щодо розслідування нападу на народного депутата Ігоря Швайку, якого закидали яйцями, то у цій ситуації з боку представників Народної ради, які стали ініціаторами проведення зборів при голові райдержадміністрації 28 січня, проявилися так звані «подвійні стандарти». З одного боку, вимога розслідування і покарання тих, хто організував кидання яєць у Швайку, а з іншого — представник цієї громадської організації, за словами Кутового, телефонував до керівника райвідділу і радився, що буде за те, якщо закидати яйцями одну несимпатичну для себе особу. Тоді, у телефонній розмові, начальник райвідділу відрадив його це робити, пояснивши, що доведеться відповідати згідно з діючим законодавством. Але хто знає, чи допоможе деяким громадським діячам району ця порада?

Катерина Вальчиковська

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ