У білозірців відібрали 400 гектарів пасовищ (звернення)

55 родин із села Білозір’я Черкаського району направили звернення до голови Черкаської обласної ради Валентини Коваленко з проханням допомогти, пише Про Головне.

Протягом багатьох років селяни сплачували до сільської ради кошти за використання пасовищ. Однак нещодавно дізналися про те, що усі землі запасу, площею близько 400 га, ще 21 серпня розпорядженням Черкаської районної державної адміністрації (голова — К.Омаргалієв) були відчужені у територіальної громади с. Білозір’я та передані окремій особі, гром. Танцюрі П.В.

Як запевнили селяни, на їхнє звернення до сільського голови Міщука В.П., вони отримали відповідь, що навіть голова села не знав про оборудку, і жодних документів до сільради не надходило.

Селяни обурюються, що чиновники, грубо нехтуючи законодавством, відібрали у них можливість випасати худобу. Люди вимагають повернути громаді пасовища.

Приводимо повний текст звернення:

Голові Черкаської обласної ради

Коваленко В.М.

Звернення

Шановна Валентина Михайлівна, складна життєва ситуація, яка склалася на сьогодні у нас жителів с. Білозір’я, змушує нас звернутися до Вас за допомогою.

Суть справи в тім, що с.Білозір’я одне з не багатьох сіл Черкаської області, яке в теперішній час може пишатися наявністю в приватній власності, такої кількості корів, коней та іншої дрібної худоби. Все це позитивно сприяє економічному розвитку інфраструктури села, та матеріальному забезпеченню сімей продуктами харчування. На протязі багатьох років, ми зверталися до Білозірської сільської ради за оплатне використання земель запасу (пасовищ, сінокосів) працювали на них та старанно доглядали.

Як грім серед ясного неба, на початку 2015 року, село облетіла звістка, про те, що всі землі запасу, загальною площею близько 400 га ще 21 серпня 2014 року рішенням Черкаської районної адміністрації були відчуженні у територіальної громади с.Білозір'я та передані окремій особі громадянину Танцюрі П.В.

Така звістка вимусила нас звернутися за поясненнями до голови Білозірської сільської ради Міцук В.П. В ході зустрічі нас здивувало те, що навіть посадові особи сільської ради не мають з цього ніякої інформації по цьому питанні. Ні погоджень, ані клопотань і ніяких процедурних дій з даного приводу виконком сільської ради, ані Черкаська районна адміністрація громадянину Танцюрі П.В. не надавали

З цього слідує, що грубо нехтуючи чинним законодавством України та попираючи інтересами територіальної громади с. Білозір’я, окремі чиновники на свій розсуд відібрали у нас головне, на чому базується тваринництво та сінокіс. Тільки близько 150 голів великої рогатої худоби на початку весни можуть залишитись без кормової бази. Зрозуміло, що така ситуація приведе неминуче не тільки до зменшень надходжень до місцевого бюджету, а, відповідно, до зубожіння самого населення. Зазначена вартість оренди вище названих земель згідно договору Черкаської районної адміністрації між Танцюрою П.В від 26 жовтня 2014 року, дає всі підстави вважати, що це ніщо як інакше розкрадання земель.

Сподіваємося, що тільки Ваше оперативне втручання в дану справу буде сприяти негайному скасуванню вище названого абсурдного договору оренди землі, а самі пасовища й сінокоси будуть передані членам територіальної громади, власникам домашньої худоби.

Ініціативна група.

 У білозірців відібрали 400 гектарів пасовищ (звернення)У білозірців відібрали 400 гектарів пасовищ (звернення)У білозірців відібрали 400 гектарів пасовищ (звернення)

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ