Ботнар: «Слідство, захист і суд затягують справу проти антимайданівця»

слідчий антимайданівець Руслан Андріяш

Учора відбулося чергове засідання Смілянського суду у справі слідчого-антимайданівця Руслана Андріяша, повідомляє у фейсбук депутат Черкаської міської ради від ВО “Свобода” Юрій Ботнар.

“Він, нарешті, “одужав” (хоч і витягав минулого року побитих беркутом і тітушками майданівців просто з лікарняних ліжок під слідство і суд), інформує Про головне.

Знову свідки, які нічого не знають і не пам’ятають. Знову питання цим свідкам. Знову дорога у Смілу і зі Сміли. Мені дедалі більше здається, що слідство, захист і суд просто намагаються відтягнути вирок, затягнути розгляд так, щоб всі нарешті вимотались і здались, збайдужіли. Ми досі слухаємо свідків, смілянських міліціонерів, які не можуть відповісти, як я опинився у кабінеті в Смілянському міськвідділі (за їхніми відповідями виходить, що я, а також ціла конвойна група з чотирьох осіб та сам Андріяш потрапили на режимний об’єкт крізь стіни, або у них там вільний доступ). Ми досі слухаємо когось, хто не має стосунку до головного питання, на якому і тримається обвинувачення — на якій підставі Рулан Андріяш вирішив притягнути мене до кримінальної відповідальності (щоправда прокуратура з якогось дива інкримінує йому іншу, м’якшу статтю — незаконне затримання або арешт).

Єдиний позитив від усіх цих допитів свідків на суді — це те, що вони, можливо, зрозуміють, що недосяжність і недоторканість кожного з них полетіла у вирій разом з Януковичем. Бо усі ми знаємо, що у невеликих містах, в провінції, працівники міліції та прокуратури, замість захищати порядок і законність ставали такою собі “кастою привілейованих”, і чинили подекуди небачені свавілля та визиск (найвідомішими прикладами яких є у новітній історії вбивство селянина нардепом Лозинським спільно з прокурором і начальником міліції району, зґвалтування у Врадіївці тощо).

Все ж, хоч і дрібними кроками, та ми просуваємось до завершення — наступного засідання мають бути допитані вже цікаві свідки, зокрема убозівці, що мене затримували і конвоювали, а також вже люстрований тодішній заступник обласного прокурора Буджерак, який від прокуратури керував фальсифікуванням справ майданівців. Буджерак поки що в якості свідка, після Андріяша дійдемо і до нього. Це остання група свідків, потім будемо переходити до заслуховування обвинуваченого.

А потім… А потім хтось з нас подаватиме апеляцію у Черкаський окружний суд. А в Черкасах почнеться все найцікавіше. Адже майданівців, зокрема й мене, затримували, щоб залякати українців, які протестували. От і справедливим покаранням Андріяша, як уособлення міліцейського свавілля ми маємо зупинити кожного з правоохоронців надалі сліпо виконувати злочинні накази та переслідувати невинних громадян. Це розуміємо ми і це розуміє Система. Тому опирається”, — написав він.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ