Обласна рада затвердила звіт керівника КП «Агентство розвитку Черкащини»

депутати заслухали Анатолія Хмільківського – керівника КП «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради»

5 березня у сесійній залі Черкаської обласної ради відбулась чергове сесійне засідання депутатського корпусу обласної ради. Порядок денний був досить насиченим, серед основних питань - звіти про роботу низки комунальних підприємств Черкаської області. Зокрема, депутати заслухали Анатолія Хмільківського – керівника КП «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради».

Створене 10 липня минулого року, Агентство проводить активну роботу із залучення як внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів у регіон, формуючи позитивний імідж Черкащини. Це чи не перше комунальне підприємство області, що цілковито відмовилось від бюджетного фінансування і свою діяльність веде за рахунок отриманих від господарської діяльності коштів. Як зазначив Анатолій Хмільківський, Агентство розвитку Черкащини впроваджує принцип «Єдиного інвестиційного вікна» - структури, куди не потрібно щось заносити, аби вирішити ті чи інші питання у сфері допомоги бізнесу».

Наразі Агентство впроваджує інвестиційні проекти відразу за 5 напрямками. Зокрема, уже найближчим часом у області відбудеться Регіональний бізнес-Форум, на який запрошено компанії Королівства Кувейт та Судану, що наразі є реальними потенційними інвесторами регіону.

- Проведення бізнес-форуму дасть можливість залучити нових інвесторів та розширити для наших підприємств ринки збуту, - констатував Анатолій Хмільківський, звіт якого отримав схвальну оцінку депутатського корпусу обласної ради. - Незважаючи на нестабільну ситуацію в Україні, рядом наших проектів зацікавилися наші партнери з Арабських Еміратів – їх цікавить насамперед аграрний сектор та харчова промисловість. Йдеться про реанімацію збиткових сільгосппідприємств за рахунок прямих інвестицій та ефективного менеджменту. Крім того, партнерів з Близького Сходу зацікавила можливість виробництва у нас питної води для подальшого її експорту в ОАЕ, де проблема якісної води є однією із найбільш актуальних.

У рамках проекту «Східне партнерство» укладено угоди про співпрацю з підприємцями, які вимушені переводити свої виробництва із нестабільних регіонів. Головною метою для Агентства розвитку Черкащини є залучення східного інвестора до економічного розвитку нашого регіону і створення для черкащан нових робочих місць.

Проект «Тепло» проект передбачає програму переведення закладів комунальної та державної форми власності на альтернативні види опалення – для суттєвої економії бюджетних коштів. Проект «Освітлення» має на меті впровадження новітніх енергозберігаючих технологій в комунальних та державних закладах у рамках реалізації Кіотського протоколу.

Окрім основної діяльності із супроводу інвестиційних проектів та залучення інвестицій у регіон, Агентство займається втіленням надзвичайно важливого напрямку енергоощадливих технологій, що особливо важливо у час енергетичної кризи та бойових дій на Сході нашої країни. В рамках цієї програми, Агентство тісно співпрацює з Черкаською торгово-промисловою палатою – проведено спільну зустріч-презентацію «Енергоефективність», що відбулась наприкінці лютого. Одночасно, спільно із USAID, ведеться робота щодо залучення Грантів під реалізацію різноманітних напрямків діяльності місцевих підприємств Черкащини.

«Сьогоднішнє рішення сесії, що підтримало звіт про діяльність нашої команди – це свідчення того, що ми рухаємось у вірному напрямку. Агентство розвитку Черкащини - це потужний комунікатор між суб’єктами господарювання та інвесторами і ефективний партнер в реалізації інвестпроектів на території нашої області» - зазначив Анатолій Хмільківський.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ