Віктор Нагній звинуватив керівництво обласного НОКу у бездіяльності

заслужений тренер України Віктор Нагній

Напередодні виборів очільника НОКу в Черкаській області заслужений тренер України Віктор Нагній жорстко розкритикував нинішнє керівництво, повідомляє Черкаський спорт.

За його словами за останні 6 років його спортсменам-олімпійцям Сергію Кулішу та Дарьї Шаріповій обласне відділення нічим так і не спромоглося допомогти. В цьому та не лише тренер з кульової стрільби зізнався у програмі «Тайм-аут».

Чи відбудеться перезавантаження у черкаському відділенні НОК?

17 березня у Черкасах відбудеться звітно-виборча асамблея черкаського відділення Національного олімпійського комітету, інформує Вчасно. Очолити черкаську організацію на найближчі чотири роки виявили бажання два кандидати: Микола Холоденко, який останні десять років обіймає посаду першого заступника голови, та президент Федерації триатлону України, відомий черкаський спортивний меценат, депутат Черкаської міської ради Андрій Більда.

Микола Холоденко у коментарі журналісту "Вчасно" не приховував, що досвід роботи на посаді дає йому змогу розраховувати на підтримку серед делегатів асамблеї.

"Я десять років працюю над розвитком олімпійського руху, тому члени федерацій мене добре знають. Наразі із 43 членів асамблеї, які матимуть право голосу, мою кандидатуру попередньо планували підтримати 20. Більше того, я також маю досвід керуванням організацією, оскільки траплялися випадки, коли доводилося заміняти Володимира Греся і та Валерія Черняка (попередні очільники черкаського НОКу – ред.)", – говорить Микола Холоденко.

У той же час цікавою є кандидатура і Андрія Більди, який є членом НОК України та членом етико-дисциплінарної комісії НОКу. Депутат Черкаської міської ради – широко відомий у обласному центрі спортивний меценат, який постійно опікується розвитком та проблемами спортивної галузі міста. До того ж, Андрій Більда є чинним президентом Федерації триалону України. Тому за його ініціативи Черкаси неодноразово приймали всеукраїнські змагання із цього виду спорту. Більду висунули дві федерації: обласна федерація гімнастики спортивної та федерація веслування на байдарках і каноє.

– Зараз я відчуваю, що доріс до того, щоб принести користь на такій відповідальній посаді. Головною моєю метою є зробити діяльність черкаського відділення НОКу максимально прозорою, аби до роботи у ньому та розподілі коштів долучалися фактично всі федерації, а остаточні рішення приймали колегіально. Хто із спортсменів заслуговує на підтримку, той і має її отримувати – таким повинен бути головний принцип. Стосовно Миколи Холоденка, то до цієї людини у мене є повага як до спеціаліста, який віддав розвитку олімпійського спорту більшу частину свого життя. Якщо мене оберуть, то я запропоную йому посаду заступника, правда не першого заступника, яку він обіймає зараз. На цій посаді я бачу нашого відомого паралімпійця, почесного громадянина м. Черкаси – Антона Скачкова, – заявив Андрій Більда.

Більді вже висловили свою підтримку спортсмени та представники спортивних організацій. Зокрема, футзальний клуб МФК «Дніпро», спортивна громада Звенигородщини.

Титулований триатлет, переможець Чемпіонатів Європи з триатлону Олексій Сюткін вважає, що НОК на Черкащині потребує перезавантаження: «Як на мене, то НОК у Черкаській області потрібно вже давно перезавантажити! Сподіваюсь, так і буде!»

– У спорті люди діляться на дві категорії. Перша – це ті, які живуть для спорту, друга – які живуть зі спорту. Андрій однозначно належить до першої категорії, – пише на своїй сторінці в «Фейсбук» голова Федерації футболу Черкас Юрій Гончаров. – Потрібні зміни. Андрій Більда – достойна кандидатура. Він не є чиновником зі спорту, але при цьому знає всі проблеми зсередини. А Холоденко, дійсно, як досвідчений спортивний функціонер міг підсилити команду Андрія.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль також вважає, що відділення НОК вже давно потребує оновлення керівництва: "Відділення НОК вже давно потребує оновлення керівництва. Не втручатимусь (як поcадовець) але позицію спортсменів і федерацій розумію і підтримую!"

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ