Уродженка Новодмитрівки увійшла до десятки видатних молодих людей країни

Людмила Павленко ‒ член параолімпійської збірної України

В Українському домі в Києві 28 лютого пройшов фінал конкурсу «Десять видатних молодих людей України 2014». Організатором заходу Всесвітня федерація підприємців та молодих професіоналів (Junior Chamber International, JCI). Це міжнародна спільнота, яка налічує понад 200 тисяч членів у 110 країнах світу віком від 18 до 40 років, які займають активну громадянську позицію та реалізовують проекти, що здатні змінювати життя на краще.

За повідомленням ресурсного центру Гурт, у номінації «Персональні здобутки» перемогла уродженка Новодмитрівки Людмила Павленко ‒ член параолімпійської збірної України. Вона першою заявила ідею «Мир Україні» на закритті Параолімпіади в Сочі у 2014 році.

Організатори конкурсу, члени JCI, постійно беруть участь у міжнародних та локальних заходах. Для заохочення талановитої молоді до розвитку Федерація пропонує багато програм. Однією з них є «Десять видатних молодих людей» (Ten Outstanding Young Persons, TOYP), що дає унікальну можливість відзначити професіоналів і підприємців віком до 40 років, які досягли значних успіхів у науці, бізнесі, громадській діяльності та творчості й здатні надихати інших своїм прикладом.

Нагадаємо, Павленко здобула рік тому перше місце у лижній гонці на 12 км. в рамках Паралімпіади. Це – найдовша дистанція в інваспорті серед сидячих спортсменів. Тоді вона захопила перевагу вже після першої позначки 1,3 км., а надалі тільки нарощувала свою перевагу. Якщо основні конкурентки Павленко – американки і росіянки – чергували швидкі відрізки з повільними, то українка зуміла витримати високу швидкість впродовж всієї гонки. У підсумку, результат Павленко склав 38 хвилин 54,3 секунди.

Людмила народилася у селі Дмитрівка Золотоніського району. Зимовими видами спорту почала займатись з 2002 року. За цей час стала майстром спорту міжнародного класу, багаторазовою чемпіонкою та призеркою чемпіонатів і кубків світу з лижних гонок та біатлону 2003–2005 років. Павленко – одна із лідерок паралімпійської збірної команди зразка 2006 року. Чемпіонка і срібна призерка з біатлону та бронзова призерка з лижних гонок кубку світу 2009 року м. Сьюсьоен (Норвегія); срібна і бронзова призерка з біатлону та дворазова бронзова призерка з лижних гонок чемпіонату світу 2009 року з лижних гонок та біатлону у м. Вуокатті (Фінляндія).

Згідно з досьє сайту Паралімпійського комітету України, у спортсменки – ураження опорно-рухового апарату (наслідки дитячого церебрального паралічу). Людмила – випускниця Харківського обліково-економічного технікуму. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня. Разом з чоловіком Дмитром має сина Михайла.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ