Громадські активісти досліджуватимуть конфлікт інтересів в міській раді та запобігатимуть корупції

конфлікт інтересівЗ відповідною пропозицією до міського голови Сергія Одарича звернулася громадська організація «Паритет».

Проект «Через врегулювання конфлікту інтересів до профілактики корупції» - новий проект, який стартує в стінах міськвиконкому вже завтра.

Як наголосив під час презентації проекту міський голова Сергій Одарич, це питання є достатньо новим і гострим . На жаль, практика показує, що держслужбовці та прирівняні до них особи , а також депутати міської ради слабо знайомі з поняттям конфлікту інтересів. Як приклад – випадок з головою земельної комісії у міській раді. І тому, за бажанням громадськості, є бажання втілити цей проект якнайшвидше, щоб у разі виявлення такого явища , діяти відповідно до закону та виключити корупційну складову.  

Конфлікт інтересів - суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи не вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень. Під ”особистими інтересами” слід розуміти ”будь-які інтереси публічного службовця, обумовлені особистими, родинними, дружніми чи будь-якими іншими позаслужбовими стосунками з іншими фізичними чи юридичними особами, в тому числі особисті майнові та немайнові інтереси, а також ті, що виникають у зв’язку з його членством або діяльністю в громадських, політичних та релігійних організаціях”.

Саме по собі приховування особою наявного приватного інтересу вже розцінюється, як порушення службової дисципліни і потребує вжиття відповідних заходів щодо запобігання корупції.

На першому етапі проекту активісти планують з 24 березня 2015 року розпочати опитування серед працівників міської ради на предмет обізнаності з поняттям конфлікту інтересів та шляхів його врегулювання. Планується опитати біль як двісті осіб. Результати цієї роботи активісти обіцяють систематизувати, винести на обговорення в експертних групах. Основні висновки будуть прописані у внутрішніх документах виконавчого комітету, а за потребою – передані до Верховної Ради як рекомендації до зміни основних положень профільних законів.

«Ми говоримо про корупцію, але маємо вивчати передумови, які до цього приводять,»- підсумували ініціатори проекту Сергій Слинько та Сергій Гончар.

Проект реалізує Фундація «Паритет» за підтримки виконавчого комітету Черкаської міської ради та Українського інституту публічної політики.

Контактна особа: Сергій Слинько, 0938633688, 0674731152, 0665011931, parityua@gmail.com.

Довідково:

В Україні про ”конфлікт інтересів” вперше було згадано в Загальних правилах поведінки державного службовця від 23 жовтня 2000 року. Згідно із положенням цього акту, державний службовець повинен на вимогу заявляти про наявність чи відсутність у нього конфлікту інтересів. Конфлікт інтересів випливає із ситуації, коли державний службовець має приватний інтерес, тобто переваги для нього або його родини, близьких родичів, друзів чи осіб та організацій, з якими він має або мав спільні ділові чи політичні інтереси, що впливає або може впливати на неупереджене та об’єктивне виконання службових обов’язків.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ