Уманська влада ініціює створення громадської організації, що буде представляти інтереси учасників АТО

Уже більше року на сході нашої країни антитерористична операція. Тисячі чоловіків були призвані до лав Збройних сил України, Національної гвардії та пішли добровольцями, аби захищати суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Відповідно до Указу Президента зараз проводиться демобілізація військовослужбовців, які були призвані по першій хвилі мобілізації. Держава бере на себе захист інтересів наших воїнів та їх сімей, а влада на місцях повинна реалізувати його.

25 березня виконуючий обов’язки міського голови Олександр Цебрій провів нараду з питань забезпечення соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції. В нараді взяли участь представники Уманського МВ УМВС України в Черкаській області, Уманського об’єднаного міського військового комісаріату, управління праці та соціального захисту населення міської ради, гвардійці Національної гвардії України. Про це «Новини Черкас» дізналися в Уманській міськраді.

«Нам потрібно свою роботу організувати таким чином, щоб жоден військовослужбовець не залишився поза увагою. Це означає, що ми маємо допомагати їм, починаючи з юридичного супроводу для отримання відповідних документів аж до безпосереднього надання пільг та інших соціальних гарантій, передбачених законодавством», - наголосив Олександр Володимирович.

Очільник міста акцентував увагу на скоординованості та злагодженості роботи в напрямку соціального захисту учасників АТО та їхніх родин. На сьогодні в Умані міською владою вже створено комісію з питань обстеження соціально-побутових умов проживання учасників АТО та членів їх сімей. Протягом березня 2015 року здійснено обстеження родин учасників АТО, за результатами яких складено 86 соціальних паспортів таких родин та визначено їх соціально-побутові потреби.

Також сесією міської ради прийнято зміни до міської програми соціальної допомоги «Турбота», якими передбачено, що за кошти міського бюджету сім’ям учасників АТО та сім’ям загиблих військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, надаються додаткові пільги для 100% відшкодування вартості оплати житлово-комунальних послуг. За кошти міського бюджету безкоштовним харчуванням у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах забезпечуються діти учасників АТО. Наразі на обліку перебуває 38 дітей учасників АТО, з них 13 відвідують дошкільні навчальні заклади, 25 – загальноосвітні навчальні заклади. Крім того, за рахунок коштів міського бюджету надається одноразова матеріальна допомога сім’ям загиблих в ході проведення антитерористичної операції, родинам учасників АТО. Здійснюється соціальний супровід сімей загиблих та родин учасників АТО, надається допомога підприємствами, організаціями, громадою міста, міським благодійним фондом соціальної допомоги ім. Коллонтай та волонтерами.

За кошти міського цільового фонду по мобілізації придбано санаторно-курортну путівку в ДП «Клінічний санаторій «Хмільник» для військовослужбовця даної категорії та одному пораненому учаснику АТО виділено кошти на придбання медикаментів.

Олександр Володимирович висловив упевненість у подальшому продовженні плідної співпраці. Також очільник міста запропонував створити громадську організацію, яка б представляла інтереси учасників АТО та брала б активну участь у житті громади міста.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ