У Черкасах підписали «декларацію безхабарності»

Після Революції Гідності громадський сектор отримав унікальний шанс творити законодавчі зміни в державі та просувати їх. Громадські експерти з кожної галузі об’єдналися в робочі групи та присвятили 9 місяців роботи розробці необхідних законопроектів, які покликані реанімувати Україну та її економіку після засилля корупціонерів колишнього владного режиму.

Transparency International УкраїнаАнтикорупційна група при «Реанімаційному пакеті реформ» в координації з «Transparency International Україна» розробила першочергові законопроекти, які базуються на міжнародних стандартах та покликані реформувати антикорупційну політику України та були прийняті Верховною Радою України 14 жовтня 2014 року й підписані Президентом України.

Тож у Черкасах представники регіональних та місцевих органів влади, регіональні партнери інститутів громадянського суспільства національної моніторингової кампанії «Декларації без декорацій», заінтересовані громадські діячі, представники бізнесу, медіа, студенти та викладачі вузів Черкас зібрались у готелі “Дніпро”, аби за круглим столом обговорити створення нової системи органів з протидії та попередження корупції і громадський контроль за цим процесом, інформує Вчасно. http://v4asno.com/u-cherkasah-pidpysaly-deklaratsiyu-bezhabarnosti/

Захід був проведений за підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні. За словами Сергія Гули, голови громадського руху «Ні хабарництву! Я не даю і не беру хабарів», наразі в Україні майже відсутнє регулювання конфлікту інтересів публічних службовців: «більше 50% навіть не знають що означає поняття «конфлікт інтересів». Тож як ми хочемо, щоб вони уникали його?», – зазначив експерт. Також експерт зупинився на функціях спеціальних органів щодо запобігання та протидії корупції – Національному антикорупційному бюро та Нацагенству з питань запобігання корупції.

Сергій Гула розповів про природу конфлікту інтересів, громадський рух, який він представляє та запропонував всім учасникам заходу підписати «декларацію безхабарності», як особисте моральне зобов’язання не брати та не давати хабарі.

«Під час національної кампанії з аудиту стилю життя високопосадовців «Декларації без декорацій» громадські активісти з усієї країни виявили значне перевищення стилю життя чиновників за ті статки, які вони задекларували. Це не повинно повторитися, – розповів Анатолій Стоян, координатор національної моніторингової кампанії «Декларації без декорацій» ГО «Transparency International Україна». – Крім нових законів, які забезпечать фінансовий контроль і посилення відповідальності за брехню в деклараціях, мають відбутися зміни у суспільстві. Громадськість повинна контролювати, а влада – боятися брехати. Ми хочемо, щоб влада розуміла – ми пильно спостерігаємо і не допустимо повторення того розгулу корупції який панував в Україні останніми роками».

Ми сподіваємось, що в керівництво держави проявить політичну волю щоб антикорупційні закони запрацювали, компетентні органи запобігали та протидіяли корупційним злочинам, а покарання було невідворотнім!

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ