«Дякуємо за огидний центр міста»: черкащани мітингували проти забудови за драмтеатром

черкащани мітингували проти забудови за драмтеатром

Вчора увечері близько сотні громадян зібралися на Театральній площі, щоб висловити протест проти будівництва скандальної багатоповерхівки за Драмтеатром на місці колишнього скверу.

«Дякуємо за огидний центр міста» – плакат із таким текстом тримають у руках двоє активістів. Послухати мітингувальників зупиняються і прості перехожі. Здалеку на площі за мітингом спостерігають двоє правоохоронців і працівники СБУ, пишуть Новини Черкащини.

Акцію протесту ініціювали актори драматичного театру та громадські активісти. Вони підготували «заяву про злочин» до генпрокурора Віктора Шокіна, яку запропонували підписати усім охочим городянам. Текст заяви зачитав художній керівник театру Сергій Проскурня.

«Повідомляємо вам про факти, що свідчать про незаконне виділення земельної ділянки міським головою разом з депутатами міськради попереднього скликання приватному підприємству «Фонтан-Сіті» під забудову торговельно-розважального комплексу. Ділянку, на якій був розташований сквер, міська рада виділила підприємству в оренду на 49 років. Згодом підприємство викупило у міста цю ділянку за 1 млн 200 тис. грн. Прокуратурою міста Черкаси розпочато досудове розслідування за фактом незаконного зняття з балансу КП Театрального скверу та фонтану вартістю понад 550 тис. грн., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ.

Також історією скверу зацікавилася прокуратура Черкаської області. Заступник прокурора області звернувся до Господарського суду з позовною заявою про визнання незаконним та скасування рішення Черкаської міської ради про передачу у власність відповідної земельної ділянки. Правоохоронці встановили, що у 2008 році рішенням міськради земельна ділянка, де був розташований сквер, незаконно передана у власність на умовах договору оренди. З метою захисту інтересів держави та повернення землі у комунальну власність прокуратура звернулась з позовом до суду про визнання вказаного рішення незаконним, розірвання договору оренди та державного акту на право власності недійсним. Наразі позов розглядається в суді.

Сьогодні містом управляє секретар міської ради пан Радуцький, шефом якого є власник ділянки пан Бородай. Радуцький і Бородай активно «обробляють» членів виконкому, аби ті заплющили очі і підтримали проект про будівництво 45-метрового житлового монстра за театром. Просимо вас взяти під особистий контроль досудове слідство по кримінальному провадженню та повернути громаді міста сквер та його складову частину – фонтан», – йдеться у заяві.

Схоже звернення до генпрокурора підписали і самі актори театру. У ньому вони наголосили, що будівництво споруди за драмтеатром не лише суперечить законодавству та вимогам генплану міста, а й загрожує руйнуванню будівлі театру, збудованої ще у 1964-1965 роках.

Репортаж Громадського ТБ: Черкаси:

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ