На Катеринопільщині влада вперше провела зустріч із священнослужителями

руглий стіл за участю священнослужителів релігійних конфесій Катеринопільщини та керівників органів влади районуДнями в Катеринопільській районній державній адміністрації відбувся круглий стіл за участю священнослужителів релігійних конфесій Катеринопільщини та керівників органів влади району.

Як повідомили «Новинам Черкас» у РДА, така зустріч була проведена в районі вперше за роки Незалежності нашої держави і була ініційована головою райдержадміністрації Ольгою Ніколенко.

Участь у засідання круглого столу, який був проведений у формі дієвої зацікавленої співбесіди, взяли голова районної ради Олександр Комаренко, заступник голови райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Ірина Міненко, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації, священнослужителі основних релігійних конфесій, які є на території району – Української Православної Церкви Московського патріархату, Української Православної церкви Київського патріархату, Української автокефальної церкви, християн – євангелістів.

Слід зауважити, що на запрошення взяти участь у роботі круглого столу відгукнулися всі релігійні громади.

- Сьогодні ми зібралися для того, щоб спільно обговорити ті проблеми, які складаються між конфесіями та в районі в цілому, знайти шляхи їх вирішення, провести міжконфесійний діалог в руслі виконання Закону України про свободу совісті та релігійних організацій. Адже, хоч релігійних конфесій багато, проте мета у них нині одна – виховувати в суспільстві добро, милосердя, єдність та духовність. – так розпочала розмову голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко.

Священнослужителі активно підтримали діалог. У своїх виступах вони наголошували на тому, що на Катеринопільщині не було і не має розбрату між релігійними конфесіями, а окремі непорозуміння відійшли в минуле. Зараз кожна релігійна громада має працювати в єдиному руслі – підтримувати громадян, піднімати рівень їх духовного життя, а люди вже самі вибирають віросповідання. Ділячись думками і пропозиціями, священнослужителі та керівники влади обговорили питання щодо недопустимості втручання у діяльність релігійних конфесій та запобігання міжконфесійних конфліктів; участь священників у вихованні підростаючого покоління; роль засобів масової інформації у ставлення населення до релігії. Представники різних конфесій висловили свій погляд на ситуацію в суспільстві, та роздуми про те, як спільно сприяти духовному розвитку громадян різних релігійних поглядів. Вони були однодумні в тому, що кожна церква має виконувати свою місію: проповідувати любов, мир і єднання. Були озвучені практичні заходи, які можна здійснювати в заради консолідації суспільства. Кожен із представників релігійних конфесій висловив свою думку стосовно викладання християнської етики у школах, поділися досвідом щодо роботи недільних шкіл.

- Ми свідчимо про твердий намір організувати і втілити спільні дії, спрямовані на збереження миру і суспільного спокою на Катеринопільщині, на створення атмосфери діалогу, єдності і злагоди. – заявили священнослужителі.

- Співпраця влади і церкви, міжконфесійне порозуміння — запорука спокою, миру та благополуччя на Катеринопільщині . Тож проведення таких «круглих столів» задля спільного вирішення проблем суспільної моралі зробить нас сильнішими, допоможе нам вистояти і ще раз доводить – у нас все буде добре! – наголосила на завершення розмови голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, а священнослужителі потиснули один одному руки в знак взаємної співпраці і взаєморозуміння.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ