«Урожай» виділив найбільше коштів для Благодійного фонду Городищини, який допомагає АТО

Близько 60 тис грн. днями перерахувало ТОВ «НВФ «Урожай» на рахунок Благодійного фонду «Аграрна Городищина». За рахунок цих коштів Фонд придбав старенький ЗІЛ-138 і, відремонтувавши, відправив на потреби наших бійців у зону АТО.

Директор ТОВ «НВФ «Урожай», депутат обласної ради Олег Васецький підтримав ініціативу створення Фонду і заявив про свою готовність і надалі допомагати громадам, чиї землі орендує «Урожай».

- Кожен із нас сьогодні повинен підтримувати армію в силу своїх можливостей. Це робить і «Урожай». Ми вже не вперше допомагаємо бійцям АТО. За часів війни наша компанія вже виділила близько 1,5 мільйона для потреб військових, - коментує Олег Васецький. – В разі припинення війни на Сході, зможемо більше коштів надавати на розвиток громад, зокрема й Городищини.

Нагадаємо, що на Городищині «Урожай» працює вже близько 8 років. За цей час компанія неодноразово виділяла кошти на розвиток соціальної сфери. Так, кілька років тому «Урожай» долучився до збору коштів для встановлення в райцентрі світлофору, не залишився байдужим і до будівництва фонтану в центрі Городища і свого часу виділила значну суму для його встановлення. Тільки торік на вирішення соціальних проблем району «Урожай» виділив близько 250 тисяч гривень. Зараз активно допомагає військовим у зоні АТО зокрема і через наповнення Благодійного фонду «Аграрна Городишина»

- «Урожай» вже перерахував кошти в Благодійний фонд, проте багато інших орендарів поки що чомусь утримуються, - розповідає директор Валявської філії «Урожаю» Валентин Галушко. – Хоча було б непогано, якби до наповнення цього Фонду залучити і дрібних підприємців та всіх охочих. Адже розбудова Городищенського району насамперед залежить від тих людей, які тут живуть і працюють. І якби всі сумлінно відгукнулись, то Фонд міг би розраховувати на значно більшу суму і планувати суттєвішу допомогу.

На Городищині «Урожай» обробляє близько 6 тис. га землі, тому й виділив найбільшу суму з усіх орендарів. За словами засновника і керівника Благодійного фонду «Аграрна Городищина», голови ФГ «Пасічне» Олександра Каракая, вже вдалося зібрати понад 100 000 грн. Поки що з 50 господарств, відгукнулося лише 15. Решта, каже, ігнорує співпрацю з Фондом.

- За 37 000 грн ми придбали беушний ЗІЛ, відремонтували його і вже відправили в зону АТО, - розповідає Олександр Петрович. – Решту коштів буде витрачено на інші потреби наших військових. Поки буде війна, збиратимемо кошти на допомогу армії та родин мобілізованих.

Благодійний фонд було створено за ініціативи голови райдержадміністрації Інни Ус та підтримки Спілки сільгоспвиробників Городищини. Як розповіла очільниця району, Благодійний фонд потрібен був як інструмент для збору коштів і спрямування їх на допомогу насамперед нашим бійцям.

- Ми просимо людей допомагати армії, і громада сама вирішила, що для прозорості витрат потрібно створити благодійну організацію, - коментує Інна Олександрівна. – Ми вдячні всім, хто долучився до наповнення Благодійного фонду, який поки що єдиний на Городищині. І особливо вдячні «Урожаю» і зокрема Валявській філії та його директорові Валентину Галушку за найбільшу суму надходжень до Фонду в розмірі близько 60 000 гривень.

Наталія Каузак, Городище.інфо

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ