Одарич про вакханалію, Радуцький про незмогу

Бюджетна тягнучка у Черкасах триває від початку року. Наше місто в числі тих небагатьох міст України, де й досі не затвердили бюджет розвитку. Через це на казначейських рахунках завмерло 147 млн гривень. Міський голова Сергій Одарич пояснює затримку в діях тритижневими дискусіями, великою кількістю пропозицій та спробою впровадження бюджетної корупції.

Найближчого четверга депутати міської ради мають нарешті затвердити як бюджет, так і програму соціально-економічного розвитку міста.

– Дуже вдячний членам виконкому від громадськості. На 90% бюджетна корупція, яка закладалась, була ліквідована на рівні виконкому. Вакханалію вдалося зупинити. Проект більш-менш відповідає ключовим пріоритетам міста: енергозбереження, дороги, тротуари, соціальний захист. Це той варіант компромісу, який може задовольнити місто, – зазначив Сергій Одарич.

Цього року міські керманичі заклали кошти на встановлення лічильників і регуляторів тепла у кожну школу й садочок. Протягом трьох років освітні заклади будуть оснащені склопакетами, новими дахами та ІТП.

На бульварі Шевченка та вулиці Смілянській встановлять енергозберігаюче освітлення, всі лампочки замінять на світлодіодні. На думку секретаря міськради Олександра Радуцького, майже 3 млн витрачених на це коштів окупляться протягом двох років.

Цього тижня депутати розглядатимуть ПСЕР та бюджет розвитку

секретар міської ради Олександр Радуцький.Цього четверга, 9 квітня, на черговій сесії міської ради депутати розглядатимуть проект Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста на 2015 рік та бюджет розвитку. Такі питання порядку денного під час прес-конференції анонсував секретар міської ради Олександр Радуцький.

– Черкаси єдине місто в Україні, де досі немає бюджету розвитку. Нині на наших рахунках «завмерло» 147 млн. грн. Ми не можемо з ними працювати, оскільки не ухвалений бюджету розвитку, – сказав він.

Раніше члени виконкому вже затвердили проект програми соціально-економічного та культурного розвитку. Як розповів Олександр Радуцький, у ній закладено 4 млн. 190 тисяч на придбання й встановлення в кожну школу та дитячий садочок міста лічильників та регуляторів тепла. А ще для максимальної економії тепла в освітянських закладах депутати планують виділити кошти на заміну вікон на склопакети.

Окрім цього, в бюджет розвитку закладені кошти на реконструкцію мереж зовнішнього освітлення із застосуванням енергозберігаючих технологій по вулиці Смілянська (1 млн. 46 тисяч гривень) та по бульвару Шевченка (2 млн. 900 тисяч).

– За попередніми підрахунками фахівців, ця сума себе окупить через 2,5 років. Тільки за освітлення бульвару Шевченка цього року будемо змушені сплатити до мільйона гривень, – розповів він. – Ще 10 млн. 164 тисячі буде виділено на капітальний ремонт 78 ліфтів.

Серед іншого під час прес-конференції Олександр Радуцький повідомив, що на черкаських дорогах цьогоріч платають близько 10 тисяч квадратних метрів ям. Здійснюватиме роботи з ямкового ремонту місцеве комунальне підприємство «ЧЕЛУАШ».

– Цьому підприємству була надана фінансова допомога в розмірі 3 млн. 700 тисяч. Із них 2 млн. 700 тисяч гривень спрямують на закупівлю асфальту, а решту – на заробітну плату, бензин, дизпаливо, розмітку й встановлення знаків. Ямковий ремонт вони виконають за три місяці, – сказав секретар міської ради.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ