Сергій Дубенець порадився з сільгоспвиробниками району

голова Канівської РДА Сергій Дубенець провів першу координаційну нараду з сільгоспвиробниками району7 квітня 2015 року голова Канівської РДА Сергій Дубенець провів першу координаційну нараду з сільгоспвиробниками району.

Про це «Новини Черкас» дізналися у секторі інформаційної та регіональної політики, забезпечення доступу до публічної інформації апарату Канівської РДА.

Керівник району наголосив на важливості налагодження співпраці між владою та підприємцями. «Розумію, що саме ви є опорою на селі, адже не лише наповнюєте бюджети, даєте робочі місця, а й допомагаєте сільським радам в питаннях забезпечення закладів соціальної сфери тощо. У свою чергу я теж готовий бути надійним союзником для вас, сприяти у вирішенні ваших питань», – відзначив Сергій Михайлович.

Акцентуючи увагу присутніх на нагальних питаннях, голова РДА, перш за все, зауважив необхідність підсилення сільських рад в плані прибирання територій:

– Разом із місцевими жителями ви господарюєте у селах, тож прошу допомогти їм у наведенні порядку, особливо щодо залучення необхідної техніки. Крім того, в багатьох аграріїв поля виходять на узбіччя доріг державного значення – їх також слід привести до належного вигляду. Прошу віднестись з розумінням і відповідальністю до цієї роботи.

Серед іншого Сергій Дубенець повідомив підприємців про відновлення щотижневих виїздів у села та закликав їх долучатись до цих заходів, адже в них братимуть участь керівники структурних підрозділів РДА, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в районі, установ та організацій, які безпосередньо на місці зможуть надати консультативну допомогу з тих чи інших питань.

Також він порушив питання оплати праці на сільгосппідприємствах району, її належного оформлення, ходу сільськогосподарських робіт в районі тощо. До речі, за словами начальника управління агропромислового розвитку Ігора Коваленка, нині в районі підживлено озимих зернових на площі 7784 га, що становить 130% до прогнозу, крім того підживлено озимого ріпаку на площі 3400 га (177%).

– Посів ярих зернових проведено на площі 661 га, що становить 4,3 % до плану, в тому числі ранніх зернових 661 га (69,8%). Підготовлено грунту під посів ярих на площі 6223 га, що становить 20,2%, – повідомив Ігор Володимирович.

Своїми думками та проблемами поділилися й сільгоспвиробники. Розуміючи глобальність окремих проблем аграрного сектору як то ціни на паливно-мастильні матеріали, міндобрива, запчастини чи проблеми зі збутом вирощених врожаїв за достойну ціну, підприємці порушили питання місцевого рівня, які можливо спільно вирішувати.

Так, за словами керівника фермерського господарства із Степанецького Миколи Бабича, чи не найбільше проблем виникає у сфері земельних відносин, зокрема, щодо укладення договорів оренди. Таку думку підтримав і керівник підприємства «Яблуневий сад» Юрій Видай, додавши: «Ми стабільно роками працюємо на одних і тих землях і хочемо, щоб Канівщина розвивалась, вболіваємо за район, тож хочемо підтримки в цьому питанні».

Свої пропозиції висловив і фермер із Курилівки, депутат районної ради Микола Пустовий. Передовсім він позитивно оцінив призначення в районі голови райдержадміністрації та наголосив на важливості таких зустрічей. Також Микола Панасович відмітив проблеми, які стосуються оформлення земельних питань, ненадійності окремих банківських установ тощо.

Коментуючи ситуацію, керівник району запевнив аграріїв у своїй підтримці:

– Стосовно цивілізованих відносин у земельних питаннях, то під час виїздів у села ми будемо спілкуватися з людьми, доносити до них ці позиції. Кожного ж з вас запрошую до особистих зустрічей аби ми могли розглянути та знайти шлях вирішення по кожному конкретному питанню.

На завершення наради було домовлено проводити такі робочі зустрічі щомісяця.

 

Теми: Канів
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ