Сузір’я талантів дітей з багатодітних родин на Кам’янщині

Весна цвіте на землі і летить у небесах, як сонячна богиня волі, розбуджує природу, розсіває квіти і квітчає сади. Весна – це поклик молодості, голос радості й щастя, віри й любові, надії й краси, поезії й пісні. І саме в цей час вже стало доброю традицією в Кам’янському районі проводити щорічний районний етап обласного фестивалю-конкурсу „Таланти багатодітної родини”, організований сектором у справах сім’ї, молоді та спорту спільно з відділом освіти районної державної адміністрації та районною організацією союзу жінок-трудівниць „За майбутнє дітей України”.

Фестиваль дає змогу відкритися кожній творчій особистості на території нашого району. Без віри у свої здібності, у свої сили не можна братися за жодну справу. Активно діяти, творити, працювати – ось шлях, на якому здібності дадуть змогу кожній молодій людині стати майстром своєї справи. Про це свідчили виставка дитячих творчих робіт та виступи учасників Фестивалю. Скільки в них було праці, натхнення, фантазії.

Метою Фестивалю є відродження та популяризації цінностей багатодітної української родини, збереження народних та родинних традицій, виявлення творчих здібностей дітей з цих сімей, організації їх змістовного дозвілля.

До учасників фестивалю-конкурсу з вітальними словами звернулася керуюча справами апарату районної ради Олена Воробйова:

- Фестиваль-конкурс „Таланти багатодітної родини” об’єднує велику кількість обдарованих дітей Кам’янського району. Діти – це наше щастя, наше майбутнє. Тому, незважаючи на складні умови сьогодення, у житті батьків і їх дітей все ж залишається місце для творчості, віра в успіх та бажання розвиватися.

Учасниками фестивалю-конкурсу „Таланти багатодітної родини” були 77 талановитих та обдарованих дітей із багатодітних сімей Кам’янського району віком від 8 до 16 років. Діти мали можливість продемонструвати свої творчі здобутки в різних номінаціях:

- Патріотична пісня та вокальне мистецтво;

- Музичне виконання;

- Хореографія;

- Художнє та авторське виконання поезії;

- Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво.

Оцінювали творчість учасників фестивалю-конкурсу „Таланти багатодітної родини” журі в складі працівників відділу освіти райдержадміністрації (Валентина Гончаренко), будинку творчості дітей та юнацтва (Людмила Шляхтова), районної організації союзу жінок-трудівниць „За майбутнє дітей України” (Лідія Василенко), ГО „Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини” (Антон Юрченко).

Прослухавши виступи вокалістів, читців віршів, переглянувши виконання танцювальних номерів, гру на музичних інструментах та виставку творчих робіт учасників фестивалю-конкурсу, журі визначило наступних переможців у номінаціях:

„Патріотична пісня та вокальне мистецтво” – І місце розділили Катерина Шарафанова (Тимошівська ЗОШ) та Лілія Кулакевич (Телепинська ЗОШ), ІІ місце – дует сестер Анастасії і Євгенії Ситник (Кам’янська ЗОШ № 1) та Богдан Тимошенко (Ребедайлівська ЗОШ), ІІІ місце зайняла Алла Бичок (Жаботинська ЗОШ);

„Хореографія” - І місце зайняла Анастасія Снігур (Кам’янська ЗОШ № 1), ІІ місце - танцювальний колектив (Жаботинська ЗОШ), ІІІ місце - танцювальний колектив (Михайлівська загальноосвітня школа –інтернат);

„Музичне виконання” - І місце зайняв ансамбль братів Назарія та Богдана П’явки (Кам’янська ЗОШ № 1); ІІ місце розділили Владислав Кравець та Тетяна Шаповал (Кам’янська ЗОШ № 1);

„Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво” - І місце здобули Софія Бондаренко (Вербівська ЗОШ) та Сергій Нерубай (Кам’янська ЗОШ № 2), ІІ місце розділили сестри Серафіма, Софія, Стефанія Гончаренки (Кам’янська ЗОШ № 2), ІІІ – Катерина Василенко (Кам’янська ЗОШ № 2);

„Художнє та авторське виконання” - І місце зайняла Новікова Анастасія (Жаботинська ЗОШ), ІІ місце – Ніна Лаврук (Жаботинська ЗОШ), ІІІ місце не визначено.

Переможцям та призерам фестивалю-конкурсу „Таланти багатодітної родини” вручені дипломи сектору у справах сім’ї, молоді та спорту та відділу освіти райдержадміністрації, подарунки від районної організації союзу жінок-трудівниць „За майбутнє дітей України”. Всім учасникам фестивалю вручені солодощі від районної державної адміністрації та районної ради.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ