В Умані 10 переможців шкільних турів взяли участь в конкурсі «Учень року – 2015»

Що я зроблю, щоб Україна процвітала

Учасники представили на розгляд журі проекти «Що я зроблю, щоб Україна процвітала». Проекти учнів відзначалися науковістю, глибоким баченням проблеми, небайдужістю до майбутнього своєї Батьківщини. Школярі піднімали важливі економічні, екологічні, соціальні проблеми та пропонували дієві шляхи їх вирішення.

Відповідно до Положення конкурс проходить у 3 етапи. Перший етап проводився на базі навчальних закладів, де обирався найдостойніший для участі в районному етапі.

«Кожен виступ був особливий, але ми з вами розуміємо, що відобразити зміст думок всіх учасників на кількох аркушах нереально. Одне точно зрозуміло, що розумних і творчих, креативних та конструктивних ідей в школярів Уманського району не бракує. Та, все ж таки, усіх учнів об’єднувало бажання розпочати зміни з себе, прагнення жити в чесному і стабільному суспільстві, без корупції та хабарництва, у суспільстві, де найвищою цінністю буде людське життя, де держава буде для людей, де буде почутий голос кожного, де цінуватиметься інтелект і потрібні будуть вольові, працьовиті і творчі люди», – поділилася своїми враженням методист районного методичного кабінету Наталія Драга.

Кожен із учасників конкурсу прагне розбудувати свою Батьківщтну. Причому бачення майбуття Батьківщини багато в чому в усіх збігається, але шлях до нього у кожного свій.

Так, наприклад Тимощенко Андрій прагне розвивати вітчизняний кінематограф і створити в Україні свій «Голівуд», продемонстрував свої власні напрацювання в кінематографі. Музика Влада мріє стати юристом і працювати на державу і для її людей, викорінити з системи судочинства корупцію та хабарництво. Гаркава Влада основний акцент робила на створенні умов для школярів у школі і пропонувала свої дизайни шкільних кабінетів. Осадченко Ігор бачить щасливе майбутнє держави у щасливому житті її громадян і прагне пов’язати майбутнє з програмуванням. Висловлює думку, що від щасливої людини значно більше користі державі, ніж від озлоблених Антонюк Інна закликає усіх цінувати і берегти те, що маємо. Наголошує на цінності життя і головним вбачає формування любові до Батьківщини ы усвідомлення головної цінності – цінності людського життя. Декар Марина вважає, що запорукою розвитку держави - є міцний сімейний фундамент і сім’я – головний оплот нації. Колесник Софія піднімає екологічні, духовні проблеми, які потрібно вирішувати негайно. Поліщук Альона понад усе цінує мир, вона продекламувала власну поезію, що не залишила байдужим жодного в залі, а у багатьох викликала і сльози. Тітов Олег проаналізував головні проблеми в розвитку держави і запропонував реальні і дієві шляхи виходу з кризи та прийняття курсу на стабільність економіки, збереження та примноження ресурсів. Довгопола Ірина висловила дуже влучні пропозиції, щодо визнання цінності себе як громадянина держави, прагнення удосконалити економічну сферу.

Підведення підсумків і оголошення переможця відбудеться на районному святі «Перлини майбутнього-2015». Бажаємо усім учасникам успіхів та перемоги!

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ