В Родниківці пройшов творчий звіт колективів Уманського району

В Родниківці пройшов творчий звіт колективів Уманського району

В Родниківці пройшов творчий звіт колективів Уманського району

Родниківський сільський будинок культури гостинно прийняв колективи самодіяльності Уманського району на творчому звіті. Так, 28 квітня 2015 року в Родниківському СБК відбувся черговий творчий звіт клубних закладів: Берестівецького, Кочубіївського, Іванівського, Яроватського, Краснопільського та Родниківського сільських будинків культури.

Про це «Новини Черкас» проінформували у відділі культури Уманської райдержадміністрації.

«У нелегкий час для нашої країни районний центр культури і дозвілля відділу культури організовує звітні концерти, але всі розуміють, що пісня завжди підносить національний дух українців і навіть в давнину наші предки співали ідучи з тяжкої праці. Уманщина має неабиякий талант, особливо радували на сцені маленькі учасники, які з дитинства тягнуться до українського слова, українського танцю, української пісні. Завдячуючи талановитим керівникам колективів, діти мають приклад для наслідування», – розповіла головний спеціаліст відділу культури Оксана Коханська.

У фойє була оформлена виставка народного мистецтва умільців сіл, які стали учасниками даного творчого звіту. На святковій сцені майоріли вишиванки і навіть деякі із них були вишиті руками бабусь та прабабусь учасників.

«Приємно було знаходитись в глядацькому залі, адже зі сцени линули пісні патріотичні про Україну-неньку, жартівливі народні, обрядові і як же змінювались обличчя глядачів, коли пісні чи вірші були про маму», - поділилася враженнями Оксана Коханська.

Прекрасно підготовлені дітки з художнього читання читали вірші Тараса Шевченка та місцевих поетів, такого як Григорій Савчук із села Берестівець. Учасники звітного концерту також подарували глядачам «торбинку сміху», які були представлені колективом Берестівецького СБК під керівництвом Наталії Ємець «Кайдашиха та Мотря», «Посиденьки у Солохи», а також гуморески від Петра Гаврилюка. Свій талант також показала талановита співачка Лєра Костюк із села Берестівець.

Учасники художньої самодіяльності Краснопільського сільського будинку культури заспівали пісень. Марина Єлісєєва виконала пісеньку «Україна – це ми» під керівництвом Михайла Герасимчука, який також заспівав пісню «Дружині».

Колективи Іванівського сільського будинку культури та Яроватського сільського клубу виконували переважно пісні, з них хотілося б відзначити Тетяну та Галину Подчас, Вікторію Дідуру та Каріну Чоботар, а також Петра Мудрака. Під час одного із номерів в зал на вишиваному рушнику дівчатка винесли хліб-сіль та почастували усіх присутніх.

Творчий звіт Кочубіївського сільського будинку культури розпочався з виступу народного хорового колективу, зачарувавши глядачів мелодійним звучанням пісень. Підготовлені Світланою Вивальнюк та Олександром Макаренком номери художньої самодіяльності довели, що село Кочубіївка має таланти.

Найкращим і найрізноманітнішим звітним концертом визначено колективи Родниківського сільського будинку культури.

Вірш Шевченка дуже гарно прочитала Анастасія Тасевич, яку підготувала завідуюча сільською бібліотекою Ольга Велетнюк.

Художній керівник – Мальцева Наталя, підготувала прекрасні номери дитячого сольного вокалу.

Найактивнішими учасниками звіту був ансамбль «Вербиченька», які вже не тільки співають, а ще й танцюють. Як завжди вразивши глядачів своїм співом та граційністю. Учасники ансамблю найкращі жінки і господині на селі. Під час звіту в зал винесли на вишитому рушнику запашний коровай, випечений власними руками.

Концертна програма була оздоблена прекрасними хореографічними номерами колективу «Імпульс» під керівництвом Ніки Михайлевської, яка ще й до того всього моделює та шиє для діток сценічний одяг.

«На завершення заходу, я подякувала всім запрошеним, присутнім глядачам, керівникам та головам сільських рад, які допомогли у перевезенні учасників художніх колективів, а також всім учасникам художньої самодіяльності, що знайшли вільну днину для участі у творчому звіті. Керівникам даних закладів культури, які натхненно працюючи, достойно представили свою творчу роботу, тож ми в котре розуміємо, що вічними залишаються лише духовні цінності, пісня згуртовує людей і наливає добром кожне серце», – додала головний спеціаліст відділу культури Оксана Коханська.

Варто відзначити, що Будинок Культури в селі Родниківка був святково прибраний, чистий та затишний, завдячуючи сільському голові Яремчуку Руслану та директору сільського будинку культури Гарбузовій Ользі, яка гостинно зустріла всі колективи і власноруч забезпечила озвучення.

 

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ