Потапенко виправдовується щодо вимагання грошей

голова РДА Володимир ПотапенкоНа офіційному веб-сайті Шполянської райдержадміністрації опублікована стаття, в якій чиновники дають пояснення щодо вимагання грошей з підприємців на підтримку АТО. Стаття не підписана, проте проілюстрована фотографією очільника району.

Підприємці Шполянщини вкрай здивувалися заяві, що вони нібито проти голови РДА Володимира Потапенка. Напередодні на веб-сайті «Дзвін» з’явилася стаття «Шполянські підприємці просять Порошенка «розібратись» із Потапенком і Ткаченком». Вона й обурила більшість місцевих підприємців. Серед них – Павло Мальчик, Володимир Плохута, Анатолій Рябоконь, Віктор Артеменко, Світлана Плахотнюк та ін. У цій статті очільника району звинувачують у примусі підприємців перерахувати кошти до обласного Центру допомоги армії і що він нібито діє за вказівкою голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

Одна з найдосвідченіших приватних підприємниць району Світлана Плахотнюк упевнена, що кожен громадянин України, який має можливість, повинен допомагати армії та країні в цілому.

– Я і мій колектив, відповідно до законодавства України, щомісяця сплачуємо податки до державного та міського бюджетів, – розповідає підприємниця. – Крім того, ніколи не відмовляю в допомозі коштами на підтримку АТО, на соціальні проекти тощо.

Обурює публікація на «Дзвоні» і приватного підприємця Володимира Плохуту. Ніякого «рекету», як там написано, в діях голови райдержадміністрації Володимир Самійлович не вбачає. Усе, каже, добровільно. Він теж допомагає армії та зауважує, що скоординованість дій у допомозі армії та родинам бійців на сьогодні є дуже важливою.

– Автор статті Тетяна Воронцова пише, що лист Президенту України Петру Порошенку відправили саме приватні підприємці району, – акцентує підприємець. – А от сам лист, доданий до статті, підписаний Народною радою Шполянського району. То хто ж таки звернувся до Президента? Кілька людей із так званої Народною ради?

Водночас голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко вкотре дякує приватним підприємцям, сільгосптоваровиробникам Шполянщини за підтримку, за розуміння проблем армії та родин бійців.

– У консолідованості та згуртованості – наша сила, – наголошує районний керівник. – А розбрат перемоги нам не принесе. А щодо закидів і звинувачень у «рекеті», то свою позицію не змінюю: й надалі в районі допомагатимемо армії, родинам бійців і робитимемо все, аби наші земляки почувалися захищеними в зоні АТО, а їхні родини в мирі та благополуччі вдома чекали на повернення захисників.

До речі, за перші сто днів перебування на посаді голови РДА Володимир Потапенко вже двічі побував в зоні проведення антитерористичної операції та об’їхав місця, де служать шполяни.

Теми: Шпола
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ