Уманський міський голова написав відкритого листа до Кабміну

відкритий лист

Про це повідомляє власний кореспондент «Новин Черкас», який має текст цього звернення.

Відкритий лист в.о. міського голови Олександра Цебрія до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення зарплатою працівників бюджетної сфери

07 травня 2015№ 601/01-9  Кабінет Міністрів України

Про незабезпеченість в коштах

В місті Умані склалась критична ситуація з виплатою заробітної плати працівникам медичної галузі та працівникам загальноосвітніх шкіл і шкіл – інтернатів, які утримуються за рахунок медичної та освітньої субвенцій, що надаються з Державного бюджету.

В зв’язку з тим, що доведені планові обсяги цих субвенцій не забезпечують потребу в коштах, станом на 01.05.2015 року рахується кредиторська заборгованість по заробітній платі з нарахуваннями у сумі 5,8 млн.грн., та 6,2 млн.грн. по розрахунках за спожиті енергоносії.

Уманська міська рада вживає заходи до зменшення дефіциту в коштах по виплаті заробітної плати та розрахунках за енергоносії.

Так, при внесені змін до міського бюджету з вільних залишків бюджетних коштів, що утворились станом на 01.01.2015 року , на заробітну плату з нарахуваннями було спрямовано 1,3 млн.грн., або 60,6 відсотка, на розрахунки за енергоносії 0,4 млн.грн., або 20,7 відсотка . Крім того , за рахунок перерозподілу видатків міського бюджету на заробітну плату було спрямовано 4,0 млн.грн.

Рішенням виконавчого комітету Уманської міської ради від 26.02.2015 р. № 55 з врахуванням змін, внесених рішенням від 23.04.2015 року № 119, затверджені заходи щодо активізації роботи з наповнення міського бюджету, економного та раціонального використання коштів міського бюджету, передбачених на утримання органів місцевого самоврядування та установ і закладів бюджетної сфери, відповідно яких фінансовий   ресурс   міського   бюджету   планується   збільшити   на 6,1 млн.грн. за рахунок очікуваного перевиконання дохідної частини міського бюджету та на 9,2 млн.грн. за рахунок оптимізації видатків головних розпорядників коштів.

Але, з врахуванням всіх заходів, спрямованих на покриття дефіциту освітньої та медичної субвенції, потреба в державних коштах на цю мету все одно очікується на рівні 33,2 млн. грн.

Зважаючи на наведене, просили б Вас збільшити для бюджету м.Умань обсяги освітньої та медичної субвенцій при внесенні змін до державного бюджету України на 2015 рік.

Крім того, до вирішення питання виділення додаткових коштів освітньої та медичної субвенції з державного бюджету, для уникнення соціальних бунтів серед працівників загальноосвітніх шкіл та закладів охорони здоров’я, просимо надати можливість наближення місячних обсягів субвенцій з кінця поточного року, тому що наразі міська рада немає таких повноважень.

Для зменшення соціальної напруги, яка викликана значними затримками у виплаті заробітної плати та частковими її проплатами, та зважаючи на те, що заробітна плата працівникам бюджетних установ не збільшується, всупереч зростання цін на продукти харчування та комунальні послуги, міська влада проводить зустрічі з працівниками бюджетних установ, надає роз’яснення на сайті міської ради, в засобах масової інформації, але від цього незабезпеченість коштами освітньої та медичної субвенції не зменшиться. А тому ми не можемо надати гарантій, що соціальна напруга не переросте в відкритий бунт і не вийде за межі нашого міста.

Тому просимо не залишатися осторонь проблем, які на наше переконання існують в більшості населених пунктів України.

З повагою, в.о. міського голови О.В.Цебрій

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ