В Уманській ЦРЛ проведено командно-штабне навчання

командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захистуСпеціалізовані служби цивільного захисту Уманського району готові до виконання завдань за призначенням.

Про це повідомляє власний кореспондент "Новин Черкас".

14 травня  на базі Уманьської центральної районної лікарні проведено командно-штабне навчання з органами управління та силами цивільного захисту районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на тему «Дії органів управління  та сил цивільного захисту з ліквідації пожеж у природних екосистемах та запобіганню загибелі і травмуванню  людей при загрозі пожеж». Очолював навчання голова райдержадміністрації  Віталій Олійник – керівник районної ланки Черкаської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.
Цей захід відбувся на підставі виконання окремого доручення облдержадміністрації,  протоколу № 74 від 12 травня цього року засідання оперативного штабу області для координації роботи  з безпеки громадян та захисту об’єктів інфраструктури.
«Метою  навчання було  перевірити готовність керівного складу та сил цивільного захисту району до дій  по запобіганню пожежам у природних екосистемах району у мирний час та особливий період, удосконалення навичок та  практичних дій керівного складу цивільного захисту з ліквідації пожеж та їх наслідків у лісових масивах району», – пояснила головний спеціаліст  відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віра Сакал.
У навчаннях брали участь спеціалізовані служби цивільного захисту: протипожежна – Уманський Районний відділ Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України  у Черкаській області;  медична – центральна районна лікарня та центр первинної медико-санітарної допомоги; охорони громадського порядку – Уманський Районний відділ Управління МВС України в Черкаській області та відділення ДАІ; енергетична  – Уманські енергетичні мережі. Також залучались керівний склад Державного підприємства «Уманське лісове господарство», Собківського та Юрківського лісництв.  У порядку взаємодії залучався до навчання керівний склад лісництва та пристосована техніка для гасіння пожеж  Уманського національного університету садівництва.
Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації тренувалась по сигналу «Збір» та стала  учасником  командно-штабних навчань  як орган, що  одним із перших організовує заходи з ліквідації будь-яких надзвичайних ситуацій  до утворення спеціальної комісії та оперативного штабу.
У ході теоретичної частини керівник навчань заслуховував доповіді  про готовність  до  виконання  заходів із ліквідації пожеж та мінімізації їх наслідків району головного спеціаліста відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Віри Сакал,  очільників спеціалізованих служб цивільного захисту району та їх заступників,  зокрема протипожежної Олександра Лебідя,  медичної Інни Добрянської, Олександра Новаківського, енергетичної Олександра Могелюка, захисту сільськогосподарських тварин і рослин  Валентини Мовчанюк, охорони громадського порядку Юрія Шевченка та  Крім того, надали інформацію про наявні сили та засоби для реагування на надзвичайні ситуації   командир взводу відділення  ДАІ  Михайло Токаренко та  головний лісничий                     Державне підприємство «Уманське лісове господарство» Анатолій Гусак.
За умовами навчань, під час практичної частини, відпрацьовувались дії керівного складу цивільного захисту, аварійно-рятувальних бригад, правоохоронних органів при отриманні сигналу про велику пожежу у лісовому масиві, що розміщений поблизу  центральної  районної лікарні. У ході практичної частини забезпечено у найкоротші терміни прибуття  та розгортання спеціальної техніки Уманського Районного відділу Управління державної служби з надзвичайних ситуацій України  у Черкаській області, Уманських енергетичних мереж, Уманського Районний відділ Управління МВС України в Черкаській області, відділення  ДАІ   та лісництва Уманського національного університету садівництва.  Під час  командно-штабних  проведена демонстрація  працездатності  засобів пожежогасіння. Враховуючи те, що під час великих лісових пожеж спостерігатиметься значне задимлення навколишніх територій, під час командно-штабних навчань проведена тренувальна евакуація персоналу та хворих інфекційного відділення центральної районної лікарні.
По завершенню навчань Віталій Олійник підвів підсумки,  визначив завдання для служб цивільного захисту району та подякував учасникам навчання за  оперативне проведення та злагодженість дій.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ