«Укропи» Коломойського взяли курс на Черкаси?

Український опірВ оточенні бізнесмена Ігоря Коломойського роздумують над створенням нової правої політичної сили під назвою “УКРОП”, що розшифровується як абревіатура від “Український опір”.

Саме таку назву вже має міжфракційне депутатське об’єднання, куди входять лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош і соратник пана Коломойського Борис Філатов. Втім, не виключено, що команда Коломойського буде розкручувати вже відомий у Дніпропетровській області політпроект “Україна майбутнього”. Про початок формування нової партії розповів один із соратників Ігоря Коломойського, позафракційний народний депутат Борис Філатов, пише Апостроф.

За словами Філатова, команда Коломойського на Дніпропетровщині має рейтинг підтримки близько 60%, тому, ймовірно, бізнесмен на хвилі популярності сподівається отримати високий рейтинг і в решті областей України.

Інформацію про наміри створення нової політсили підтвердив і екс-нардеп від Черкащини, колишній голова Черкаської обласної організації партії “УДАР” Віталій Іляшенко. Також він додав, що поки рано говорити, хто представлятиме цю політичну силу, оскільки наразі тривають консультації та соціологічні дослідження проекту.

Імовірно, що саме Віталій Іляшенко очолить рух “УКРОПів” на Черкащині, адже раніше він був представником партії “Україна Майбутнього”, черкаський актив якої об’єднався з партією “УДАР”. Крім того, на офіційному сайті партії, яку очолює Святослав Олійник, головою Черкаської територіальної організації значиться Дмитро Личко – депутат Черкаської міської ради від “УДАРу”.

Відомо також, що у творців нової політсили є наміри вести переговори про формування можливих політичних конфігурацій із партією “Самопоміч” та брати участь у місцевих виборах, запланованих на осінь 2015 року.

За словами черкаського політолога, керівника Агентства стратегічних досліджень Сергія Пасічника, ситуація зі створенням нової політичної сили цілком прогнозована, адже популярність дніпропетровської команди не обмежується виключно межами однієї області.

“Жорсткі, але ефективні заходи, які використовувала команда Коломойського для встановлення порядку, підтримуються багатьма українцями. І звичайно ж, не використати такий потенціал після відходу з адміністративних посад було би нерозумно, – вважає експерт. – Крім того, такі особи, як Філатов, Корбан, Ярош давно є знаковими і самі по собі, а отже ми бачимо по суті спробу створити нову партію не під одного лідера, а потужну команду людей, що здатні приймати рішення і нести за них відповідальність”.

На думку Пасічника, важливим питанням, яке необхідно вирішити команді Коломойського, є підбір популярних людей на місцях. Проте на Черкащині достатньо політичних і громадських діячів, які би змогли підсилити команду Коломойського в регіональному аспекті, вважає він.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ