З Христинівщини в зону АТО поїдуть 5 бойових автомобілів

Давно вже Христинівка не бачила такої кількості військової чи важкої техніки на центральній площі. А минулої п'ятниці на площі біля будинку рад на лінійку готовності прибуло 5 важких автомобілів, підготовлених силами волонтерів і небайдужих людей району до військової діяльності в зоні проведення антитерористичної операції на Сході країни.

Широкий загал громадськості, учні обох міських шкіл, представники трудових колективів міста та району, волонтери, звичайні перехожі взяли участь в урочистостях, присвячених важливій події - благословенню перед відправленням в АТО воїнів та освяченню підготовлених автомобілів духовенством району.

Відкриваючи мітинг вдячності, ведучий В.М. Свіщенко говорив про важливість волонтерських дій для майбутнього країни.

Депутат районної ради, полковник А.В. Бордун наголосив, що вручення відремонтованої бойової техніки воїнам, це - вагомий внесок Христинівщини в загальну справу перемоги. Анатолій Володимирович подякував всім небайдужим людям, чиї вправні руки, добрі серця, милосердні душі наближають мир ціною постійної благодійницької роботи: сім'ї Віктора Білоброва, Олексію Косарю, Сергію Білоброву, Юрію Кривошеї, Валерію Бевзюку, Володимиру Морозу, Олексію Панському, Миколі Дрозденку, Сергію Клапоусю, Володимиру Бурлаці, Руслану Шевчуку, Руслану Силку, Анатолію Ткачуку, Миколі Миронюку, Олександру Передрію, Лідії Петренко, Антону Лісовенку, Миколі Плужнику, Валерію Пономаренку, воїнам, які долучилися до цією справи.

Разом із заступником командира в/ч АБ 3137 В.М. Осипчуком А.В. Бордун вручив грамоти: голові міської ради М.М. Наконечному (який подякував всім за посильну участь у допомозі військовим), воїну В.Г. Чепелусі, волонтерам Н.Я. Ткачук, М.М. Миронюку, П.В. Курницькому, М.М. Марковичу, М.В. Дрозденку, М.А. Плужнику (який на власному підприємстві відремонтував один броньований автомобіль), В.Ю. Пономаренку, Л.В. Мітіогло, О.Д. Тарасюку. Відтак, бойова техніка була підготовлена за 17 днів.

Важливим і надто приємним моментом на мітингу стало вручення В.В. Осипчуком коштів сім'ї Курницьких - переселенців із Сходу в село Сичівку на придбання житла. В свою чергу Наталя Курницька дякувала всім присутнім, волонтерам, небайдужим людям, військовим за те, що допомагають, що відстоюють мир.

"Багато є людей, які достойні високих нагород. Серед них А.В. Бордун, який удостоєний медалі "За вірність народу України, а також В.М. Білобров та В.В. Костюк, яких було нагороджено грамотами військової частини сектора "М", - зазначив у своїй промові В.В. Осипчук.

Керівник апарату райдержадміністрації С.П. Пилипишин вручив грамоти і пам'ятні медалі "З Україною в серці" волонтерам Христинівського району за активну волонтерську діяльність, безкорисливе служіння українському народу, надання реальної допомоги та підтримки учасникам АТО та з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі В.В. Врашеву, О.М. Передрію, Ю.М. Семенюку, Г.Г. Янчуку та "Дружньому об'єднанню "Квітка".

Як зазначив у своєму інтерв'ю голова громадського формування "Гайдамаки" О.Д. Тарасюк, до загальної справи ремонту автомобілів долучилися і зробили значний внесок: Микола Плужник, Олександр Багацький, Олег Вінічук, династія Вусатих - Микола, Юрій та Роман, Павло Томачук, родина Віктора Білброва, Валерій Костюк, Микола Наконечний, який віднайшов і привіз для відновлення мотоцикл МТ-10.

Наймолодші учасники урочистих заходів - вихованці міського ДНЗ №4 "Зайчатко" підготували віршовані та пісенні привітання воїнам, подарували їм власні малюнки і побажали якнайшвидшого повернення з перемогою.

А "Український гопак" у виконанні хореографічного ансамблю "Барви", під керівництвом депутата районної ради Н.К. Сокуренко, зірвав шквал оплесків і додав відповідного настрою.

У своїй промові благочинний Христинівського району УПЦ КП Г.Г. Янчук наголосив на важливості допомоги воїнам-учасникам АТО, на ролі церкви в наданні підтримки і вручив Благословенні грамоти патріарха Філарета О.В. Дроздову, М.М. Сергієнку, В.В. Осипчуку, О.А. Дрозду, О.О. Вакуленку від імені єпископа Черкаського і Чигиринського Іоана грамоти - М.М. Миронюку, М.В. Дрозденку, О.Д. Тарасюку, А.В. Ткачуку, В.Ю. Пономаренку, а також за патріотизм, військові дії в зоні АТО подяки - рядовим І.В. Піцьку і М.П. Горбику.

Наостанок Г.Г. Янчук закликав всіх присутніх помолитися за Україну і разом з іншими представниками духовенства освятив підготовлені до участі у зоні АТО автомобілі.

Р. Масловська

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  6. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ