Обурені селяни перекрили трасу Черкаси-Канів, влада залякує криміналом (фото)

Громади сіл Мошни і Яснозір’я перекрили трасу Черкаси-КанівГромади сіл Мошни і Яснозір’я перекрили трасу Черкаси-Канів, протестуючи проти будівництва курятників.

Про це на своїй сторінці Facebook написав Олег Устименко, повідомляє Вчасно.

Люди повиходили із плакатами: “Влада нічого не робила для нас 15 років, чому зараз ми маємо вірити їхнім солодким обіцянкам”, “Наші паї для пшениці, а не під курятники”.

Нагадаємо, ДП “Перемога Нова” вели перемовини із районною та обласною владою, аби вкласти масштабні інвестиції у будівництво підприємства із вирощення інкубаційного яйця. Виробництво планували розмістити на території сіл Мошни на Яснозір’я. Селяни майбутніх капіталовкладень не оцінили.

На місце перекриття траси прибули два десятки правоохоронців, заступник губернатора Юрій Сас та голова Черкаської РДА Костянтин Омаргалієв, щоб переконати людей не влаштовувати бунт. Але селяни проігнорували прохання чиновників, звинувативши їх у тотальній бездіяльності, пише Дзвін.

Після трьох годин блокування громада вирішила відправити «контактну групу» в Черкаси на переговори з головою ОДА Юрієм Ткаченком. Проте трасу блокувати продовжили, чекаючи на інформацію, що прийде з обласної державної адміністрації.

Як пише Дзвін, зустріч контактої групи жителів села Мошни та Яснозір’я із черкаським губернатором Юрієм Ткаченком, начальником обласного УМВС Владиславом Пустоваром, прокурором області Юрієм Шереметом та в. о. начальника УСБУ області Олегом Кравченком закінчилась тим, що активістам почали погрожувати кримінальною відповідальністю за “антирябівські” бунти.

Обурені селяни перекрили трасу Черкаси-Канів, влада залякує криміналом (фото)Обурені селяни перекрили трасу Черкаси-Канів, влада залякує криміналом (фото)

Нагадаємо, сьогодні кілька сотень людей ходили по пішохідному переходу на трасі Канів – Черкаси біля мосту через Вільшанку. Селян обурило те, що попри негативні громадські слухання та відсутність всіх необхідних погоджень, “Наша ряба” розпочала будівництво найбільшого в Європі птахокомплексу між селами Мошни та Яснозір’я.

Цікаво, що заступник губернатора Юрій Сас прямо на зустрічі заявив, що, виявляється, “Нашій рябі” і не потрібно зважати на думку громади, бо, бачте, земля, на якій вона вирішила втелющити 144 курники, – за межами сіл. Достатньо якоїсь “декларації”, навіть всі дозволи не потрібні.

А Юрій Ткаченко пішов ще далі, запевнивши, що “будівництво не ведеться”, тому й порушення ще немає! Нібито вирівнювання бульдозерами будівельного майданчика і завезення на нього бетонних блоків, – ще ні про що не свідчить.

При цьому, на думку чиновників і правоохоронців, громада не повинна права і слова сказати проти. Бо одразу ж отримає кримінальні справи.

“На нас з порогу почали тиснути, що ми, мовляв, як організатори заходу, будемо фігурантами кримінальних справ. А якщо ми 22 травня під час приїзду у Канів Президента спробуємо йому донести думку громади, то нас і зовсім пересадять. От такі перемовини вийшли! Хоча потім Ткаченко сказав, що буде розбиратися, радитися, але ми прекрасно розуміємо, що це лише затягування часу. Тому наголошуємо, що сьогоднішня акція – попереджувальна. Надалі ми будемо проводити більш масштабні акції протесту і їхнього “криміналу” не боїмося!” – розповіли нам члени Черкаської народної ради.

Обурені селяни перекрили трасу Черкаси-Канів, влада залякує криміналом (фото)Обурені селяни перекрили трасу Черкаси-Канів, влада залякує криміналом (фото)Між тим тиск з боку влади на найактивніших “антирябівців” вийшов далеко за межі словесних погроз. На магазинчик депутата Черкаської районної ради Катерини Онопрієнко, хоч він і знаходиться в оренді інших підприємців, було наслано перевірку податківців і намальовано чималенький штраф, а доки Катерина Іванівна його гасить із своєї пенсії, приміщення магазину “за несплату” оперативненько виставили на продаж. Саме тому і мошенці, і яснозірці чітко усвідомлюють, що боротьба розгортається не на жарт, і готові захищати свої права до останнього.

Владі дали часу до наступного понеділка.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ