Павло Карась припускає, що радник голови ОДА Овчаренко помилився будівлею

Колишній заступник міського голови Черкас Павло КарасьКолишній заступник міського голови Черкас Павло Карась здивований тому, у яке русло перейшла дискусія щодо доцільності призначення на посаду радником голови ОДА та ще й на посаду очільника сектору з питань запобігання та виявлення корупції Черкаської ОДА Сергія Овчаренка. Карась переконаний: не про статки треба вести дискусію, а про доцільність призначення на таку відповідальну посаду колишнього прокурора.

Свою думку Павло Карась висловив у коментарі Прочерку.

– Судячи з коментарів посадовця, людина не уявляє, що йому на цій посаді треба робити! Пан Овчаренко запрошує громадськість у спільні рейди тощо. Це ж нонсенс! Їздити у антикорупційні рейди повинні правоохоронці. А завдання сектору з питань запобігання та виявлення корупції – змінювати правила гри в облдержадміністрації, змінювати нормативні документи таким чином, щоб прибирати першопричини корупції, не дозволяти її формувати, знаходити конфлікти інтересі, а не їздити у рейди чи іншим чином ловити корупціонерів. Це не повноваження керівника сектору з питань запобігання та виявлення корупції. І якщо новоспеченому керівнику цього не пояснили, то дуже жаль… – зазначив Павло Карась.

З усіх коментарів пана Овчаренка, за словами Павла Карася, складається враження, що новопризначений посадовець насправді не уявляє, що йому робити.

– Наприклад, у земельних відносинах можлива корупція. Причина – недосконалість якихось адміністративних процедур. Тож людина повинна надавати пропозиції, яким чином змінити адміністративні процедури, щоб не виникало корупційних можливостей. Ось логіка посади! А не їздити в антикорупційні рейди! Бо ловити корупціонерів повинні правоохоронні органи – прокуратура, СБУ і міліція. Це їх функція! А функція Овчаренка – зовсім інша, проте він ні словом про це не обмовився, – дивується Павло Карась.

За його словами, керувати сектором з питань запобігання та виявлення корупції повина людина з досвідом і знаннями адміністративної системи.

– Посадовець повинен виявляти слабкі місця адміністративної системи, змінювати нормативну базу. Наприклад, новопризначений міг би хоч словом обмовитися про те, що твориться з обласними тендерами. А там повна профанація і у вирішенні питань не зроблено нічого. Натомість триває дискусія щодо доходів пана Овчаренка та щодо залучення громадськості до поїздок з ним у якісь рейди. І він думає, що його призначили боротися з корупцією! Але ж він має боротися з причинами корупції, а не з корупцією. Якщо він щиро хоче боротися з корупцією, то він помилився будівлею! Боротьбу з корупцією насправді треба вітати, але тоді треба йти не в ОДА, а іншу структуру, правоохоронну, – наголосив Павло Карась.

У цілому ж, відповідальність за таке кадрове призначення Павло Карась поклав на голову Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RbUvn-tyhAE

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ