У Золотоноші провели інтелектуально-розважальну гру "Наша каша"

інтелектуально-розважальна гра 20 травня в школі панувала атмосфера піднесеного настрою. І не дарма, адже відбулась одна із традиційних подій нашого навчального закладу, на яку учні чекали цілий рік - інтелектуально-розважальна гра "Наша каша".

Про це повідомляє власний кореспондент "Новин Черкас".

Своєрідний відпочинок з веселощами, ерудицією та смачною козацькою стравою мав патріотичну тематику "Я люблю українське" і був не лише цікавим для учнів, а й корисним для суспільства, адже був приурочений до благодійної акції по збору коштів на лікування бійця АТО Юхименко Миколи Васильовича.

Довгоочікуваний захід розпочався після уроків на подвір'ї школи. Учням були роздані маршрутні листи, за допомогою яких вони подорожували п'ятнадцятьма цікавими станціями.

На першій зупинці "Я люблю українські пісні" на дітей чекали вчитель музики Попова Галина Миколаївна та учениця 11 класу Обод Юлія . Вони разом з усією шкільною родиною пригадали українську музичну творчість та підбадьорили всіх розучуванням пісні "Все буде добре". Станція " Я люблю українські танці" , під керівництвом вчителя хореографії Шевченко Влади Борисівни та учня 11 класу Середи Максима , заманила учнів до веселого українського танку.

Цікавим випробуванням стала станція під назвою "Я люблю Золотоношу" , на якій школярів зустрічала Миргородська Тетяна . Дві команди, на які ділився кожен клас, мали із пазлів викласти одне з відомих місць нашого мальовничого містечка і трішки розповісти про нього. Станція "Я люблю українські символи" з Кальницькою Альоною та Гвоздь Вікторією не відставала у креативності. Після легкого опитування про національні українські символи кожен клас за допомогою сердечок виготовляв літери, з яких склали напис "Ми любимо Україну та українське". Результати з двох останніх станцій прикрасили фасад школи. На станції "Я люблю Українські прислів'я" Огірчак Тетяна запропонувала учасникам початок відомих українських прислів'їв та приказок, які мали продовжити самі учні.

Діти також показали гарну довійськову підготовку та знання з правил техніки безпеки на станції "Я люблю безпеку в Україні", вчитель фізики Граб Олександр Михайлович разом з учнем 11 класу Судикою Андрієм допомагали їм в цьому. Основи дій в надзвичайних ситуаціх, правильне надівання протигазу - про все це розповідали наші експерти. Мачуська Анастасія зі своєю зупинкою "Я люблю українську поезію" звернула увагу дітей на твори відомих українських поетів та письменників. Учні продовжували вірші, визначали автора, занурювались в його біографію.

Та на цьому прояви своїх знань в сфері історії не завершились - "Я люблю відомих людей Золотоноші" - саме таку назву носила наступна станція, на чолі якої стояла Восколович Оксана . Школярі згадували відомих земляків, дізнались багато нового про їхнє життя та поділились своїми знаннями. Педагог-організатор школи Голубович Леся Сергіївна на станції "Я люблю все українське" наголосила на єдності нашої Батьківщини і запропонувала пояснити значення різноманітних діалектів, які використовуються в різних куточках України. На зупинці "Я люблю українську їжу" зі смачними загадками на школярів чекав Шульга Максим. Акульшин Ігор заставив замислитись учасників дійства на станції "Я люблю українську мову", адже представив їхній увазі слова, прочитані навпаки і запропонував відгадати правильне слово. Данчишин Ігор на станції "Я люблю українські жарти" допоміг впевнились школярам у гарному почутті гумору українців. Діти з пазлів складали гуморески, які чули вперше.

Цікавою і пізнавальною була і станція "Я люблю український одяг" - Строкань Вікторія вчила школярів виготовляти український народний оберіг ляльку-мотанку і розповідала про її призначення та історію. На зупинці "Я люблю українську казку" учні проявили свій артистизм разом з Заболотньою Юлією - вони обігрували фрагмент української казки, не використовуючи ніяких підручних матеріалів.

Звісно не обійшов увагою захід і спортивних вмінь школярів - Андрущенко Вадим приготував цікаві вправи та естафети для учасників станції "Я люблю український спорт".

Протягом всіх випробувань учасники отримували частинки вірша, який, склавши в кінці змагань, продекламували після всешкільної вікторини на тему "Ми - українці". Родзинкою всієї гри став маленький флеш-моб. За допомогою жовто-синього паперу учні школи виклали останнє словосполучення зібраного вірша - "Наша Каша", що і стало білетиком до смачнющої польової козацької стави, яка на той момент заманювала своїм ароматом.

Каша вдалася на славу, адже за неї взявся майстер цієї справи - Бойко Анатолій Сидорович - службовець Золотоніської військової частини А1402. Учні оплесками та вигуками "дякуємо" оцінили неперевершену роботу військового.

Також весь колектив школи виносить подяку всім, хто допоміг в проведенні цього дійства. Від щирого серця дякуємо координаційній колегії сприяння обороні України в особі Назаренка В'ячеслава Федоровича та міському водоканалу, на чолі з Кузнєцовим Сергієм Володимировичем.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ