Жителі Худяків і Сагунівки вимагають знизити проїзд у маршрутках

Жителі сіл Сагунівка та Худяки звернулися до голови Черкаської районної державної адміністрації Костянтина Омаргалієва з проханням допомогти знизити ціни за проїзд у приміському маршруті, що обслуговує перевізник ПАТ “ПМК 92”.

Згідно з новими законодавчими змінами, було скасовано державне регулювання тарифів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування та встановлено тарифи, що не повинні перевищувати 45 коп. за кілометр, які контролюватимуться органами місцевого самоврядування, інформують Новини Черкащини.

Раніше, щоб дістатися від Черкас до Сагунівки люди платили 13 грн, тепер – 17 грн, до Худяків було 10 грн, зараз – 14 грн. Обидві сторони розуміють, що зараз складна суспільно-політична ситуація, що обумовила здорожчання цін. Однак для жителів різниця в перерахунках суттєво б’є по домашньому бюджету. За їхніми підрахунками у місяць виходить близько 800 грн на проїзд. Тому вони й звертаються з проханням знизити плату.

Як пояснює директор ПАТ “ПМК 92” Михайло Заграничний, до здорожчання вони їздили по тарифу 0,28 коп., хоча було дозволено їздити по 0,33 коп. Таким чином перевізник ще в кращі часи з пасажира, який їде до Сагунівки, недобирав 3,5 грн. Зараз підприємство підняло вартість до 0,36 коп., проте згідно нових законодавчих змін може збільшувати й до 0,45 коп. За його словами, обласні дані свідчать, що один із найнижчих тарифів по області саме в ПАТ “ПМК 92”.

У свою чергу жителі зауважують, що відбувся неправильний підрахунок відстані у паспорті маршруту. За їхніми даними, які зафіксовані на відео, відстань від кінцевих зупинок становить не більше 34 км, а не 36,4 як у паспорті маршруту, згідно з яким встановлено ціну за проїзд.

Очільник району запевнив присутніх, що від райдержадміністрації буде офіційне звернення до ДАІ в Черкаській області з проханням перерахувати відстань. Він особисто буде брати участь у нових замірах та запрошує представників громади, щоб разом зрозуміти, яка відстань там насправді.

Також Костянтин Омаргалієв дав доручення відповідним структурним підрозділам РДА провести ряд перевірок у межах компетенції щодо надання послуг перевізником ПАТ “ПМК 92”. Особливо голова РДА порадив звернути увагу на пасажировмісткості у автобусах.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ