Зі Сміли армійський уазик відправлено до зони АТО

У суботу 6 червня у центрі Сміли відбулася урочиста церемонія передачі армійського уазика, який служитиме у зоні АТО разом із земляками-смілянами, що знаходяться на передових позиціях оборони нашої держави на її сході. Зібрати автівку й підготувати її для виконання завдань у важких умовах справжньої війни вдалося за ініціативи й сприяння смілянина Олексія Цибка, який опікується проблемами рідного міста, допомагає вирішувати болючі питання. Йому, бійцю батальйону «Дніпро», як нікому відомо, з чим стикаються українські воїни, що вони потребують.

Свою лепту у цю справу внесли члени смілянської організації Спілки воїнів-інтернаціоналістів на чолі з Ігорем Діденком, активісти-волонтери, які підтримують мужні ініціативи Олексія Цибка і працюють з ним пліч-о-пліч.

Виступаючи перед присутніми, учасник АТО, волонтер Олександр Нечуйвітер зауважив, що це не перша й не остання акція, коли на передові позиції виїжджає бойова техніка, яку було зібрано, відремонтовано й підготовлено у Смілі. До того ж усі ремонтні роботи виконані з високою якістю і не викликають дорікань з боку тих, хто нею безпосередньо користується.

До речі, у черзі на ремонт і відправку до зони АТО у Смілянській автошколі та інших підприємствах сьогодні знаходиться близько 30 одиниць транспортної техніки, яка теж буде підготована для виконання військових завдань.

Олександр Музика, капітан 92-ої бригади, куди відправляється подарунок від патріотів-смілян, запевнив, що ця техніка залишатиметься в АТО до повної перемоги над загарбниками й сепаратистами.

Зворушливим був виступ матусі Олександра – Оксани Музики: стримуючи емоції, вона побажала, щоби мир і спокій якомога швидше прийшли на нашу благословенну землю, і щоби ніхто не знав тих сліз, якими плачуть матері, чиї сині нині відстоюють гідність і волю України на війні.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих земляків у зоні АТО хвилиною мовчання.

Після цього священик Покровського храмі Сміли протоієрей Миколай Середич, який, до речі, теж активно займається волонтерською діяльністю, постійно виїжджає до українських бійців з гуманітарною та молитовною допомогою, звершив чин освячення армійського уазика й окропив його свяченою водою.

Звертаючись до присутніх, отець Миколай нагадав слова Спасителя про те, що «немає більшої любові за ту, як хто покладе душу свою за друзів своїх».

– Попри всі обвинувачення та ярлики, які нам доводиться останнім часом чути на свою адресу, наша Церква була і залишається вірною своєму українському народові, його стражданням, його сподіванням і мріям, – сказав він.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ