Завтра у столиці розглядатимуть апеляційну скаргу ТОВ «Черкаська продовольча компанія»

Черкаська продовольча кампаніяПідприємство має й далі працювати, а півтисячі робочих місць повинні бути збережені. Така позиція голови Черкаської облдержадміністрації щодо ситуації довкола ТОВ «Черкаська продовольча компанія». Юрій Ткаченко озвучив її на зустрічі із представниками підприємства, повідомили «Новинам Черкас» у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

Очільник області закликав правоохоронні органи та відповідні служби діяти винятково в межах закону. А ще – пам’ятати про свою відповідальність перед громадою.

– «ЧПК» годує сотні черкаських родин, йдеться про його працівників, – наголошує Юрій Ткаченко. – І ніхто не має права цим нехтувати. Тут у всіх має бути державницька позиція. Тим паче саме підприємство вже має план санації, тобто розробило заходи задля свого фінансового оздоровлення та задоволення вимог кредиторів.

Гучний конфлікт довкола «ЧПК» спалахнув на початку травня. Опісля того, як Господарський суд Черкаської області визнав його банкрутом.

– Підприємство справді має кредитні зобов’язання як перед ще донедавна російським «Альфа-банком», так і перед іншими кредиторами, – пояснює правозахисник, який відстоює інтереси трудового колективу «ЧПК», юрист Валерій Макєєв. – Але майна й активів «ЧПК» достатньо для погашення всіх боргових зобов’язань. Утім суд, не дослідивши документи, які свідчать про платоспроможність підприємства, виніс ухвалу про початок ліквідаційної процедури. Проти судді вже порушено кримінальне провадження. Це вперше в області маємо такий прецедент. Відкрито також кримінальні провадження і щодо арбітражного керуючого – ліквідатора підприємства.

На сьогодні від представника «ЧПК» уже подана апеляційна скарга на постанову Господарського суду про визнання підприємства банкрутом. Ще одну апеляційну скаргу подав державний банк «Укрексімбанк». Вона стосується занадто високої грошової винагороди ліквідатору за рахунок майна, що перебуває в заставі цього банку. Оскільки саме «Укрексімбанк» є головним кредитором-заставоутримувачем.

– «Укрексімбанк» зайняв виважену позицію, – зауважує представник учасників ТОВ «Черкаська продовольча компанія» Сергій Подобєдов. – Натомість «Альфа-банк» заявив: або ми гасимо борг відразу, або «військові дії». Їх і почав, відкинувши всі наші пропозиції щодо перемовин. Ми вже мали подібну ситуацію два роки тому з цим же банком. Урешті, Черкаси залишилися без підприємства з виробництва медичних препаратів, де було кількасот робочих місць. А воно навіть було не боржником, а поручителем.

Представники «ЧПК» подякували голові Черкаської облдержадміністрації за його позицію та допомогу. Уже наступного понеділка, 8 червня, у столиці розглядатимуть апеляційну скаргу на рішення Господарського суду області.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ