У Черкасах відзначили обдарованих школярів та їх науково-педагогічних наставників

11 червня в Центрі дитячої та юнацької творчості відзначали грамотами та подяками департаменту освіти та гуманітарної політики учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста, які стали у 2015 році переможцями Міжнародних та Всеукраїнських учнівських олімпіад, а також – їх педагогічних і науково-педагогічних працівників, які підготували цих переможців. Про це «Новини Черкас» дізналися у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

На свято «Перших перемог» завітали почесні гості: міський голова Сергій Одарич; секретар міської ради Олександр Радуцький; заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаської міської ради Станіслав Овчаренко; директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Марина Бакланова; заступник директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Євген Степко; завідувач міським методичним кабінетом установ освіти Інна Косенкова, спеціалісти департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради та міського методичного кабінету установ освіти, педагоги та керівники загальноосвітніх закладів міста.

До присутніх звернулась Марина Бакланова, яка підвела підсумки навчального 2014-2015 року, а саме:

– У цьому навчальному році у міському етапі взяли участь 1723 учня, з яких 679 стали переможцями. При цьому олімпіади проводилися з 18 навчальних дисциплін.

Третє місце посіли 362 учасники, друге – 210, і перше місце – 107. Участь в обласному етапі було сформовано з 17 команд. Честь міста захищали 223 учня, з яких 180 (81%) вибороли призові місця. 68 учнів посіли треті місця, 79 учнів – друге місце, 33 – стали переможцями.

50 учнів, переможців міста, які захищали честь області на Всеукраїнських олімпіадах. З них 22 учні стали переможцями. Найбільша кількість призових місць: 3 – біологія; 2 – з математики, економіки, української мови, англійської, французької мов та географії; по 1 місцю з трудового навчання, історії, інформатики, астрономії, фізики, російської та німецької мов.

Найбільшу кількість місць вибороли учні Першої міської гімназії та Черкаського гуманітарно-правового ліцею (5 переможців), Черкаська гімназія №31 (4 переможці). Троє переможців в Черкаському колегіумі «Берегиня», 2 має Черкаська спеціалізована школа №17 та Черкаський фізико-математичний ліцей, одного переможця має Черкаська загальноосвітня школа №32.

Не менш важливим є захист наукових робіт учнів Малої академії наук. Де в І етапі конкурсу-захисту брало 122 роботи, тоді як торік було 111 робіт. За підсумками захисту міського етапу переможцями стали 115 учнів. Чотири роботи посіли третє місце, 8 робіт – друге місце, 7 робіт – перше місце. Найбільше учнів-переможців у МАНі вибороли учні математичного ліцею (6 учнів); гуманітарно-правового ліцею (3); спеціалізована школа №3 дві особи; та спеціалізована школа №28 і ЗОШ №32 по одному учню.

Окремо відзначили перемогу у ІІІ етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів загальноосвітніх загальних закладів. Другий рік поспіль перше місце має Ірина Сало із колегіуму «Берегиня».

У ІV етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаємося з родиною» у номінації «Література» переможцем став учень гімназії №9 ім. О. М. Луценка Литвинов Олександр.

Також було відзначено, що троє черкаських учнів отримали стипендію Президента, 34 учня – стипендію губернатора, 19 – стипендію міського голови.

З вітальним словом виступив Сергій Одарич, який привітав переможців та зазначив, що неважливо, яке місце кожен посів, а важливим є рівень знань та вміння їх використовувати на практиці. Завдяки знанням учні зможуть розвиватися, продукувати ідеї, заробляти собі на життя.

– Хочу побажати нашим переможцям, щоб вони не зупинялися на досягнутому, – додав міський голова. – Успішно зростали, розвивалися в сферах, які їм до вподоби, отримували вищу освіту та реалізовували себе в нашому суспільстві завдяки своїм знанням та здібностям. Хочу подякувати вчителям, викладачам університетів, які долучилися до підготовки учнів до різноманітних конкурсів та олімпіад. Це дійсно складна робота, яка потребує багато терпіння, мудрості та вміння зацікавити дитину, щоб пробудити в ній талант. Дякую вам педагоги за складну, але вдячну працю.

Привітав переможців також секретар міської ради Олександр Радуцький, акцентувавши увагу тому, що Черкаська область в рейтингу посідає 10 місце серед Всеукраїнських конкурсів та олімпіад, і саме учні міста Черкаси складають 60 відсотків переможців, завдяки яким ми маємо такий рейтинг.

– Депутати Черкаської міської ради прийняли бюджет на 2015 рік без дефіциту, йдучи назустріч департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради: додатково було надано до міського бюджету 7 мільйонів гривень. 44 дошкільні навчальні заклади та 33 школи розпочали капітальні ремонти, що надасть можливість суттєво економити кошти. Міська рада працює для створення необхідних умов комп’ютерізації шкіл, – відзначив він.

Також на святі відзначили переможців міжшкільних проектів із енергозбереження та творців сайту «Віртуальна подорож шкільними музеями» за підтримки Черкаського міського методичного кабінету установ освіти. Загалом грамотами та подяками було відзначено більше 100 осіб.

Музичні вітання присутнім дарувала студія «Сузір’я» Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Лілії Шамрай.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  5. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  8. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ