Вантажний транспорт TOB СП «Нібулон» завдає непоправну шкоду дорожньому покриттю Тясминської захисної дамби

Тясминська захисна дамба

Голова Чигиринської райдержадміністрації Володимир Клименко провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході роботи якої розглянуто питання про незадовільний стан дорожнього покриття Тясминської захисної дамби.

Гідротехнік Тясминської захисної дамби Віталій Буряченко поінформував про те, що Тясминська захисна система захищає від затоплення водами Кременчуцького водосховища заплаву річки Тясмин, районні центри м. Сміла, м. Чигирин та 24 населені пункти району. До однієї з її гідротехнічних споруд належить захисна дамба довжиною 1,9 км. По гребеню дамби прокладена дорога з асфальтно-бетонним покриттям, яка є технічно-експлуатаційною дорогою управління.

- Варто зазначити, що гідротехнічні споруди (дамба та насосна станція) з часу їх побудови - 1961 рік. капітально не ремонтувалися, їх реконструкція не здійснювалась, - підкреслив Віталій Григорович. - Черкаське регіональне управління водних ресурсів на виконання рекомендації ІГІМ УААН України щодо необхідності проведення ремонту дороги і земляного полотна гребеня захисної дамби впродовж 2010-2015 років не було спроможне виконати в повному обсязі ремонтні роботи через відсутність державного фінансування на зазначені капітальні вкладення. На виділені з бюджету кошти, у 2012 році частково були виконані ґрунтові роботи та відремонтовано лише 50 м дорожнього полотна мосту дамби. На решту запланованих необхідних робіт кошти не виділялися.

З часу відкриття перевантажувального терміналу TOB СП «НІБУЛОН» по дамбі продовжується рух великовантажного та великогабаритного автотранспорту, який здійснює перевезення зернових та олійних культур для зберігання та відвантаження їх на відповідний річковий транспорт.

Таким чином, рухомий склад автотранспорту завдавав і продовжує завдавати непоправної шкоди даній гідротехнічній споруді, і як наслідок в результаті основних і деформаційних навантажень на водоскидну насосну станцію, міст та дамбу призводить до ще більш небезпечного аварійного стану.

Управлінням УМВС України в Черкаській області (співробітниками Управління ДДІ спільно з представниками філії «Чигиринський райавтодор») було проведено додаткове обстеження ділянок дороги Канів-Чигирин-Кременчук в межах Тясминської захисної дамби, з категоричним висновком:

Встановлено, що проїзна частина дамби (протяжністю 1300 м) на даний час знаходиться в край незадовільному стані. По ширині проїзна частина становить 7 м, із яких 1 м - грунт між залізобетонними плитами. Більшість залізобетонних плит пошкоджені, узбіччя знаходиться в незадовільному стані.

Начальник філії Черкаського ДЕД ДРП №4 Микола Ткаченко поінформував присутніх про те, що ямковий ремонт дороги на Тясминській захисній дамбі проводився в 2003 році. З кожним роком стан дороги погіршується. Якщо перекрити рух по Тясминській захисній дамбі, потік автотранспорту необхідно буде спрямувати по об’їзній дорозі через села Стецівка, Галаганівка та м. Чигирин. На вищезазначених дорогах є три мости, які не витримають навантаження великовагового автотранспорту. Та й пропускна спроможність самих доріг невелика. До того ж житлові будинки розташовані впритул до дороги, великий потік великовагового транспорту може спричинити їх руйнування. Необхідно в найкоротші терміни вирішувати питання ремонту дороги на Тясминській захисній дамбі.

Директор філії в с.Вітове ТОВ СП «НІБУЛОН» Сергій Прибиш повідомив про те, що на даний час по дорозі Тясминської захисної дамби автомобілі ТОВ СП «НІБУЛОН» майже не їздять. Водночас потік через дамбу великовагового транспорту інших підприємств збільшується з кожним роком. Тож, питання ремонту дороги, потрібно вирішувати негайно. Він запевнив, що товариство готове брати дольову участь в придбанні будівельних матеріалів на ремонт автомобільної дороги протяжністю 1300 м., яка проходить по гребню Тясминської захисної дамби та залучити власних спеціалістів для виготовлення кошторисної документації на проведення ремонтних робіт.

В ході виїзного засідання даної комісії, під час якого відбулося обстеження автомобільної дороги, що проходить по гребню Тясминської захисної дамби, були визначені першочергові заходи щодо термінового ремонту дорожнього покриття дамби.

Теми: Чигирин
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ