Інформація про рейдерські захоплення не відповідає дійсності

завод Протягом минулого тижня в ЗМІ широко висвітлюється інформація про нібито рейдерські захоплення "Строммаша" та "БМБ Маргарину". Під час перевірки по кожному з повідомлень інформація свого підтвердження не знайшла.

Варто роз’яснити, що рейдерське захоплення, відповідно до статті 206-2 Кримінального кодексу України, передбачає собою протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації шляхом здійснення операцій з використанням підроблених або викрадених документів, печаток, штампів підприємства, установи, організації. На відміну від положень, передбачених Кримінальним кодексом, право власності на майно даних підприємств перейшло до нових власників у законний спосіб. Кожне з перерахованих підприємств мало боргові зобов’язання перед кредиторами, які вираховувались десятками мільйонів гривень, і відповідно до рішень суду відбувається передача майна на користь кредиторів.

На минулому тижні до працівників міліції надійшла інформація про захоплення озброєними людьми підприємства "БМБ Маргарин". На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Перевіривши територію підприємства, правоохоронці зброї не виявили. Натомість люди, які перебували на території підприємства, відрекомендувалися новими власниками та надали працівникам міліції підтверджуючі документи, серед яких витяг з Держреєстру на право власності земельної ділянки, а також всього рухомого і нерухомого майна відповідно до рішення суду. Протягом доби до міліції надійшло декілька звернень з обох сторін про протиправні дії їх опонентів, правомірність яких наразі перевіряється.

Схожа ситуація склалася і на "Строммаші". Територія та приміщення підприємства ще в минулому році були викуплені згідно договору купівлі-продажу холдингом «Сатурн», про що свідчать надані представниками холдингу відповідні документи та витяг з Держреєстру. Після того, як нові власники отримали всі необхідні документи та зайшли на територію підприємства, його охорону здійснювала приватна охоронна фірма. В подальшому за послугами охорони представники «Сатурну» звернулися до управління державної служби охорони при УМВС України в Черкаській області. Після перевірки документів на право власності, між представниками холдингу та УДСО було укладено договір про надання послуг з охорони. Наразі представники УДСО перебувають на території підприємства з дозволу нового власника та виконують виключно охоронні функції. Ніяких дій по захопленню території підприємства чи видворенню колишніх власників з його території працівники державної служби охорони не здійснювали.

УМВС України в Черкаській області проводить ряд перевірок по заявам, які надійшли з обох боків кожного з підприємств щодо можливого порушення їхніми представниками заходів по передачі майна. В разі виявлення порушень, відомості за даними фактами будуть відразу внесені до ЄРДР.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  4. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  5. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  6. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  7. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  8. Конгрес вже цього тижня розгляне допомогу Україні
  9. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ