Черкащани борються з “наливайкою”

Вже не один рік навпроти будинку по вул. Смілянська, 96, стоїть намет, в якому розливають пиво, але відвідувачі «закладу» приходять і зі своїми «міцними» напоями. Біля цього місця, особливо увечері, страшно ходити. Мешканці сусідніх будинків скаржаться владі і час від часу викликають міліцію, та «заклад» продовжує працювати. Людям набридло постійно слухати гамір тутешніх пияків, тому за допомогою люди звернулися до «Народного Контролю», повідомляють у громадській організації. 

Мешканка будинку Інна Василівна каже, що живе на першому поверсі, тому постійно чує сварки за вікном.

– Іноді міліція приїздить, іноді навіть ловлять їх, але це відбувається дуже рідко, – говорить мешканець будинку навпроти Михайло.

Черкащанин Андрій наголошує, що цей заклад не можна навіть назвати кафе, каже «бомжатник якийсь», бо клієнти кафе постійно п’яні, пише Вчасно.

Люди кажуть, що “палатка” немає навіть постійно діючого туалету. Персонал його зачиняє, аби не прибирати за п’яницями, ті справляють свої природні потреби під їхніми вікнами.

Мешканець будинку по Смілянській, 96, Михайло говорить, що повз цей недолугий заклад вимушені проходити діти, які займаються у дитячо-спортивній школі, проходять матері з візочками та власники так званого кафе ще й столик встановили під вікнами житлового будинку.

Учениця спортивної школи Анастасія каже, що проходити повз цього кафе їй дуже лячно, тому що тут багато нетверезих людей, та мало, що може статися.

Мешканці неодноразово зверталися до всіх можливих інстанцій, їм відповідали, що у разі виявлення порушення, буде винесена постанова на закриття даного закладу. Проте, порушень за декілька років так і не знайшли.

Черкащанка Людмила стверджує, що писали колективні звернення у Черкаську міську раду, ходили, проте це ніяких результатів не дало.

– Були тільки відписки, – говорить Людмила.

Представник власника кафе показувати обличчя на камеру відмовився, проте зазначив, що порядку дотримуються та навіть йдуть назустріч мешканцям.

– Ось нещодавно поступила жалоба від мешканця будинку, щоб прибрали столик, що встановили на прохання клієнта під вікнами будинку. Підтримали цю жалобу та прибрали столик і більше його туди ніхто не виставляє, щоб мешканці будинку могли жити спокійно, – говорить представник власника палатки Андрій.

Журналісти «Народного Контролю» з`ясували, що термін дії оренди земельної ділянки закінчився ще у 2013 році. Лише за рік міська рада прийняла рішення його подовжити, але самого договору немає. Виходить, що дана споруда розміщена незаконно?

«Народний Контроль» разом із мешканцями будинків №№94 та 96 по вулиці Смілянській та батьками зі спортивної школи написали звернення до керманичів міста. Після того, як його зареєстрували, нам пообіцяли, що реакція з боку влади буде миттєвою.

Начальник управління інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко каже, що за два роки побачив таку тенденцію, що найбільшими порушниками в Черкасах є комунальні підприємства, депутати міської ради і люди, які з ними зв’язані.

– Якщо там встановлений цілодобовий режим роботи, то ми можемо його скоротити до 10 або до 9 години, це в нашій компетенції… Будемо притягувати до відповідальності власника, а потім поставимо питання про демонтаж, – говорить начальник управління Олександр Давиденко.

Відтепер влада під пильною вартою. За наглядачів – місцеві жителі і активісти. Результати перевірить «Народний Контроль».

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  10. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ