ТОП-5 досягнень: яких висот черкасці досягли у червні.

Медичне оновлення, корисне ноу-хау та спортивні звершення. У червні черкасцям вдалось досягти висот відразу у кількох галузях. Всі найкращі звершення ВІККА-новини зібрали у черговому ТОП-5. Катерина Ковбій далі.

Медична модернізація

Персональне місце, сучасний комп’ютер та навушники. На такі умови оператори черкаської "швидкої" чекали вже кількадесят років. Створити їх вдалось за 200 обласних тисяч гривень. Ще третину мільйона витратили на обладнання.

Тетяна Сиротенко, диспетчер: "Ми бачимо де бригада, ми можемо швидше зреагувати. Все змінилося на краще. Тепер на оновленій центральній диспетчерській оператори "швидкої" почуваються впевненішими. Тут мають свою власну серверну та міні-АТС. Відтак обіцяють ще краще контролювати всю Черкаську область"

Втеча з полону

А на цих кадрах сімдесятишестирічна Валентина Марківна. У червні нашим журналістам вдалось врятувати її з домашнього полону. У ньому жінка опинилась, щойно втратила зір. Тоді доглядати пенсіонерку взявся її власний син. Та надовго синівської ласки не вистачило.

Валентина Любенко, пенсіонерка: "Він такий злий, що він може убити або задушити. То мені вже все рівно, а як йому прийдеться потім. Кожен день сльози та й усе"

Сьогодні допомогти Валентині Марківні взялись сусіди та чиновники. Окрім того, до своїх лав жінку записали місцеві УТОСівці. Усі разом обіцяють: в образу Валентину Марківну більше не дадуть.

Корисний винахід

Здивувати черкасців вдалось і місцевим школярам. Ті розробили спеціальні міні-печі для бійців АТО. Незвичні нагрівачі можна легко сховати в кишеню. А в потрібний момент витягти та розігріти на них воду. Собівартість такого ноу-хау усього 10 гривень. А зібрати його можна всього за півхвилини. П’ять мініатюрних пічок вже слугують бійцям в зоні АТО. Ще п’ятдесят школярі обіцяють відправити на Схід щонайшвидше.

Спритна перемога

А на цих кадрах восьмирічна спортсменка Аня завойовує своє золото на Чемпіонаті світу з фітнесу. Своєю програмою "Аватар" вона підкорила журі та втерла носа двадцяти одному супернику з усього світу.

 

Анна Мельникова, фітнесистка: "У танці я старалась натягувати носочки і все добре робити.

Разом із Анею честь дитячо-юнацької збірної України з фітнесу у Сербії захищали семеро маленьких землячок. Додому з Чемпіонату світу вони привезли золото та кубки фіналістів"

Олімпійські звершення

Не "підкачали" у червні і дорослі черкаські спортсмени. П’ятеро з них зараз відстоюють честь України на перших Європейських іграх у Баку. Серед наших земляків професіонали з кульової стрільби, триатлону, настільного тенісу та спортивної аеробіки. До сьогодні українські спортсмени вже встигли здобути більше тридцяти нагород. Перші Європейські ігри триватимуть ще три дні.

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  4. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  5. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  6. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  7. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ