Селяни з Моринців не хочуть об’єднуватися з Шевченковим

загальні збори жителів села Моринці30 червня голова Звенигородської районної ради Володимир Кучер разом з головою районної державної адміністрації Василем Довбушем та депутатами районної ради взяв участь в загальних зборах жителів села Моринців.

Основним питанням, яке власне і спричинило зібрання громади, стало обговорення питань щодо об’єднання населених пунктів у майбутні територіальні громади, утворення яких передбачено Перспективним планом об’єднання територіальних громад Черкаської області, нещодавно затвердженим сесією обласної ради.

Так зокрема цим документом передбачається входження села Моринців до об’єднаної територіальної громади з центром у сусідньому селі Шевченковому. Обговорення проходило гаряче та емоційно. Моряни висловлювали категоричну не згоду щодо об’єднання на таких умовах. Виступаючі справедливо зазначали, що Моринська громада самодостатня фінансово, має розвинену соціальну інфраструктуру, загальноосвітню школу в якій навчаються близько 150 учнів, лікарню на 10 ліжок, добрі шляхи сполучення, має значний потенціал в розвитку галузі переробки сільськогосподарської продукції. А головне, що Моринці-унікальне на всю Україну місце, тут народився великий геній нашого народу Тарас Григорович Шевченко.

У виступах багатьох учасників зборів звучала думка і глибоке занепокоєння, що після такої «реформи» на їх рідне село чекає занепад. Висловлювалися також пропозиції щодо утворення самостійної Моринської громади із залученням до неї сусідніх менш перспективних та фінансово забезпечених населених пунктів навіть із суміжних районів.

Виступаючи перед загалом Володимир Кучер висловив власне бачення щодо обговорюваного питання. Зокрема зазначивши, що на його думку територіальна реформа потрібна, але не в такій формі як передбачено у згаданому Перспективному плані. На території Звенигородського району мають утворитися не визначених планом 4, а 8-10 обєднаних громад. Поспіх і не обдуманість в такій справі піде лише на шкоду. І основною умовою реформування місцевого самоврядування повинна бути добровільна воля громади. Потрібно детально порахувати всі вигоди і переваги об’єднання та врахувати можливі ризики. І лише тоді приймати виважене рішення.

Голова районної ради наголосив на спільності власних поглядів з позицією Моринської громади, щодо подальшої долі малої Кобзаревої Батьківщини та запропонував невідкладно розпочати роботу щодо створення об’єднаної територіальної громади у селі Моринцях.

Володимир Петрович також відповів на запитання сельчан, щодо проведення адміністративно-територіальної реформи в державі та вирішення питань розвитку і життєзабезпечення села.

Того ж дня голова районної ради побував у комунальному закладі Звенигородської районної ради дитячому оздоровчому центрі «Звенигора» де поцікавився, як проходить перша оздоровча зміна, ознайомився з умовами проживання дітей, їхнього харчування та забезпечення цікавого і змістовного дозвілля.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ