Учителі англійської мови із Золотоноші побували у літній школі від British Counsil

У Черкасах дев’ять золотоніських учителів англійської мови стали учасниками спільної Літньої школи фахової майстерності, організованої Черкаським обласним інститутом післядипломної освіти педагогічних працівників, Британською Радою в Україні та Українським відділенням Міжнародної асоціації вчителів англійської мови.

За інформацією міського відділу освіти, загалом удосконалювалося 115 учителів англійської мови з усієї Черкащини. 30-ти годинний курс складався з п’яти змістових модулів: розуміння сучасного учня, процеси, планування викладання та навчання, спостереження за ходом уроку, рефлективна діяльність вчителя.

Відповідно до загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти, знання іноземної мови належить до списку ключових компетенцій, які має отримати кожен представник суспільства впродовж життя. Тому робота школи була спрямована на розкриття освітніх потреб учня. Тут вчителі переконатися в тому, що головною та ключовою фігурою у навчальному процесі є не вчитель, а – учень.

Під час навчання кураторами використовувалася сучасна тренінгова методика, яка дозволила опанувати матеріал швидко та з мінімальними фізичними витратами. Система включала також інтерактивні ігри та неформальні методи опанування матеріалу.

- Курси були цікавими і корисними. Ми отримали мовну практику, ознайомилися з ефективними формами і методами викладання англійської мови, які планую застосовувати на своїх уроках, – ділиться враженнями учитель третьої школи Наталія Литвиненко. – Окрім цього ми мали чудову нагоду поділитися досвідом з вчителями області.

За словами Тетяни Шоломіцької з п’ятої школи, хоч на проекті зібралися вчителі з різним досвідом роботи, але всіх об’єднало бажання розвиватись та вдосконалюватись.

- Ми подивились на роль учителя з іншого боку, ще раз переконалися в необхідності вироблення власної стратегії навчання, яка насамперед задовольнятиме інтереси і потреби учнів, – зазначила Шоломіцька.

Про заняття, які сприяли збагаченню професійний та особистих якостей, говорить і досвідчений вчитель гімназії Майя Зуєва.

- Незабутні враження залишилися від навчання у динамічних групах під керівництвом фахівців. Наші вчителі зустрілися зі старими друзями і знайшли багато нових, – зауважила педагог.

Про практичне ж значення розповіла учитель санаторної школи-інтернет Світлана Мигаль, котра деякі моменти намагатиметься втілювати і в своїй практиці.

- Матеріали були підібрані доречно і в доступній формі. Особисто в мене з’явилися нові ідеї, які я б хотіла почати втілювати, – говорить Мигаль.

Учасники наголошують, що кожне заняття надихало, спонукало до саморозвитку й мотивувало. Вчителі ж отримали неоціненну нагоду зустрітися із однодумцями, переглянути власний стиль викладання, удосконалити професійні та особистісні уміння, розширити свій кругозір, поділитися досвідом із колегами, встановити професійні контакти.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  6. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  7. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  10. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ