Питання з люками у Черкасах лишається відкритим

голова комісії Ольга КолісникЦього тижня постійна депутатська комісія Черкаської міської ради з питань ЖКГ, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища підбила підсумки виїзного засідання комісії з приводу аварійних та відкритих люків оглядових колодязів.

Як повідомила голова комісії Ольга Колісник, усі питання із відсутніми чи люками, які перебувають у неналежному стані, виявлені під час виїзного рейду, на сьогодні закриті. Тобто підприємства, які їх утримують, зокрема, «ЧФ ПАТ «Укртелеком» (до якого тоді було найбільше нарікань) виправили недоліки, встановивши нові, або замінивши старі – на люки належної якості.

– Але це питання, на жаль, лишається відкритим. Оскільки на сьогодні в Черкасах близько 33460 люків оглядових колодязів. Деякі з них – чавунні і їх постійно викрадають. Деякі – залізобетонні, і це теж проблема – їх розбивають, виймають арматуру і теж здають на металобрухт. А що й казати про залізобетонні кришки, які не відповідають жодним нормам ДБН і, на думку комісії, взагалі не мають встановлюватись – куди ми рухаємось з такими кришками - в Європу? – наголошує Ольга Колісник.

Тому, проаналізувавши інформацію по загальній кількості люків оглядових колодязів, кількості викрадених кришок та кількості замінених люків, комісія напрацювала наступні рекомендації:

  1. Рекомендувала голові комісії ради з питань ЖКГ, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища підготувати депутатський запит на сесію з приводу звернення до УМВС та прокуратури з рекомендацією провести у місячний термін перевірку пунктів прийому металобрухту на предмет наявності у них люків (частин люків) оглядових колодязів, вжити заходів щодо припинення викрадення люків і постійно проводити перевірки на предмет наявності люків (частин люків) оглядових колодязів в пунктах прийому металобрухту. Про результати проведених перевірок повідомляти Черкаську міську раду.
  2. Рекомендувати КП «Черкасиводоканал», КП «Черкаситеплокомуненерго», КП «ЧЕЛУАШ», ВАТ «Черкасигаз», ВП «Черкаська ТЕЦ», ЧФ ПАТ «Укртелеком» проводити заміну вкрадених та аварійних люків лише на антивандальні люки з відповідними технічним характеристиками, що відповідають нормам ДБН.
  3. Рекомендувати КП «Черкасиводоканал», КП «Черкаситеплокомуненерго», КП «ЧЕЛУАШ», ВАТ «Черкасигаз», ВП «Черкаська ТЕЦ», ЧФ ПАТ «Укртелеком» в місячний термін розробити план заміни залізобетонних люків на антивандальні люки з відповідними технічними характеристиками, що відповідають нормам ДБН, та надати розроблені плани в комісію.
  4. Рекомендувати КП «Черкасиводоканал» в місячний термін провести обстеження оглядових люків фекальної мережі на предмет їх герметичності та в разі виявлення недоліків - їх усунути. Про результати обстеження та усунення недоліків повідомити постійну комісію.
  5. Рекомендувати КП «Черкасиводоканал», КП «Черкаситеплоакомуненерго», КП «ЧЕЛУАш», ВАТ «Черкасигаз», ВП «Черкаська ТЕЦ», ЧФ ПАТ «Укртелеком» оперативно реагувати в межах однієї доби на повідомлення служби 1505 щодо люків оглядових колодязів.
Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ