У Черкасах неповнолітні стали менше красти

Прокуратурою міста Черкаси вивчено стан злочинності, профілактики правопорушень і бездоглядності, координації діяльності по боротьбі зі злочинністю у підлітковому середовищі за І півріччя 2015 року.

Протягом І півріччя 2015 до ЄРДР внесено відомості по 21 кримінальному правопорушенню, вчиненому неповнолітніми (проти 26 за аналогічний період 2014 року).

Істотне зменшення рівня злочинності відбулося за рахунок зменшення кількості злочинів проти власності. Протягом поточного року неповнолітніми скоєно 5 злочинів вказаної категорії, за аналогічний період минулого року неповнолітніми скоєно 11 злочинів.

Слід зазначити, що протягом першого півріччя 2015 року відсутні злочини, направлені проти життя людини, в той час як у 2014 році вчинений один злочин групою неповнолітніх, направлений на позбавлення життя людини з корисливих мотивів (п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Рішенням Соснівського районного суду м. Черкаси неповнолітні засуджені до 12 років позбавлення волі.

Разом з тим, збільшилась питома вага кримінальних правопорушень, спрямованих проти здоров’я особи, оскільки 2015 року неповнолітніми вчинено 4 злочини, за аналогічний період минулого року неповнолітніми вчинено лише один злочин вказаної категорії.

Варто зазначити, що спостерігається тенденція до зменшення кількості кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, які віднесені до категорії тяжких та особливо тяжких злочинів, оскільки протягом 2015 року вчинено один тяжкий злочин, а 2014 року – один особливо тяжкий злочин та один тяжкий злочин вчинений групою неповнолітніх.

Знизилась кількість злочинів, віднесених до категорії середньої тяжкості (3 злочини за 2015 рік проти 8 за 2014 рік), злочинів, вчинених неповнолітніми вперше (8 злочинів у 2015 році, 9 – 2014 року).

Збільшилась кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, що відносяться до категорії невеликої тяжкості (6), за аналогічний період 2014 року – 1.

Також протягом поточного року та аналогічного періоду 2014 року неповнолітніми вчинено по одному злочину у сфері обігу наркотичних засобів.

У скоєнні вказаних кримінальних правопорушень приймали участь 9 дітей, 2014 року — 10.

Кримінальних правопорушень, скоєних у стані наркотичного, токсичного, алкогольного сп’яніння, 2015 року не зареєстровано, проти одного у 2014 році.

Викликає особливе занепокоєння збільшення кількості неповнолітніх, які самовільно залишають місце постійного проживання, оскільки протягом 2015 року 6 дітей залишали місце постійного проживання (за аналогічний період 2014 року домівки залишали 2 дітей).

Правоохоронними органами постійно вживаються заходи, спрямовані на попередження вчинення кримінальних правопорушень та бездоглядності в підлітковому середовищі, повідомили «Новинам Черкас» у прес-службі прокуратури міста Черкаси.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  7. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  8. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ