Підлеглі головного еколога області працюють напідпитку?! (відео)

Останнім часом ЗМІ сколихнула хвиля провокативної інформації щодо непродуктивної роботи Державної екологічної інспекції в Черкаській області. Тому громадськість вирішила провести власне розслідування найбільш резонансних питань. Зокрема, чи дотримується інспекція вимог користування земельною ділянкою по вул. Набережній, 40 та базою, яка за своєю статутною діяльністю повинна проводити відповідні перевірки зі збереження екології.

Активісти прибули на територію бази, де біля воріт гостей зустрів напівоголений чоловік у стані алкогольного сп’яніння, який представився начальником охорони Петренком. Як пізніше стало відомо, це був ліпший друг начальника Держекоінспекції Миколи Клименка – Валерій Криворучко.

Представники громадських організацій шоковані присутністю на території державної установи працівників у нетверезому стані. З цього приводу вони офіційно звернулись до очільників обласної прокуратури, міліції та податкової інспекції з проханням відреагувати на факти неправомірної діяльності збоку керівника обласної Держекоінспекції Миколи Клименка та його підлеглих.

Відеоматеріали громадської експертизи додаються.

Текст звернення

Прокурору Черкаської області Овчаренку С.А.

18000 м.Черкаси, бул.Шевченка, 286

ЗВЕРНЕННЯ

Доброго дня, шановний Сергію Анатолійовичу!

Ми, представники громадського активу Черкащини, журналісти, депутати, громадські діячі, звертаємося до Вас, з метою вжиття заходів реагування, стосовно фактів грубого порушення чинного законодавства України, виявлені нами 06.08.15 р., в ході візиту представників громадського активу, на територію виробничої бази Державної екологічної інспекції в Черкаській області (юридична адреса: 18000 м.Черкаси, вул.Вернигори, 17), що безпосередньо знаходиться в м.Черкаси, вул.Набережна, 40, керівник Клименко Микола Григорович.

Так, реагуючи на постійні численні скарги громадян, на предмет: будівництва приміщень для відпочинку, на території виробничої бази, з порушенням існуючих санітарних норм забудови, та без отримання дозвільних документів, використання в невиробничих цілях службового річкового флоту Державної екологічної інспекції в Черкаській області (а саме - для відпочинку керівництва Держекоінспекції в Черкаській області та членів їх сімей), з метою особистого відпочинку в колі друзів, виплати зарплати не оформленим на роботу, згідно вимог чинного трудового законодавства працівникам, ми 06.08.15 р. о 15-00 прибули з громадським візитом, делегацією з 9-ти осіб, на територію вищезазначеної виробничої бази Держекоінспекції, з метою перевірки фактів, викладених у численних зверненнях громадян.

в ході нашого візиту, який було зазнято на відео м.сцевим телеканалом «Антена» та наступного дня показано в добірці місцевих новин, нами оуло встановлено, що скарги мешканців міста є об’єктивними, з огляду на наступне.

Прибувши на територію виробничої бази Держекоінспекції в Черкаській області, ми відрекомендувалися охороні і повідомили про ціль нашого візи гу, показали документи, що посвідчують наші особи, та намагалися проиги на територію бази, але напівоголені люди, що нас зустр.ли біля воріт бази, нам чинили опір та намагалися не допустити, і пройти ми змогли лише після того, як знайшли начальника охорони виробничої бази гр.Криворучко Валерія, якии на час візиту в робочий час був з явними зовнішніми ознаками алкогольного єн ян.ння, . називався прізвищем Петренко, та вже від нього нами і було отримано інформацію, що виробнича база Держекоінспекції охороняється 3-а охоронцями, які офіційно не отримують зарплати, а з ними розраховується начальник Держекоінспекції Клименко В.Г., так би мовити в приватному порядку.

Таким чином, на нашу думку, в діях керівника державної установи наявії ознаки грубого порушення чинного податкового та трудового законодавства України, за що передбачено і кримінальну відповідальність, зокрема за ознаками ст 172 ст.173, ст.212 Кримінального кодексу України, оскільки фактично керівник державної установи, проводить виплати заробітної плати охороні виробничої бази Держекоінспекції по вул.Набережна, 40 в м.Черкаси, не офіційно, без сплати податків та зборів в дохід держави, в той час, коли в Держбюджеті катастрофічно не вистачає коштів на фінансування зарплат та пенсій бюджетникам.

В той же час, незрозуміле саме походження тих коштів, які вигшаїуюгься керівником Держекоінспекції в Черкаській області, оскільки навряд чи з своє, скромної зарплати державного службовця йому по кишені так, виплати, тому припускаємо, що це кошти, які добуті злочинним шляхом (незаконно).

Окрім того, на території виробничої бази наявна побудована в 100 метровій санітарній зоні (за 30-ть метрів від басейну р.Дніпро) капітальна 2-х поверхова цегляна будівля з білої цегли, під зеленою покрівлею, на першому поверсі якої, з слів начальника служби охорони Криворучко В. - зберігається виробниче обладнання інспекторів екології, риболовецькі сітки, та інший інвентар Держекоінспекції, риболовні сітки, вилучені у браконьєрів, а на другому поверсі знаходяться побутові приміщення для відпочинку персоналу.

Таким чином, явним є порушення керівництвом Черкаської Держекоінспекції містобудівного законодавства, та також ряду статей ст.ст.1, 87-89 Водного кодексу України, що забороняє будівництво в межах прибережної санітарної зони, за 100 метрів від русла річки, в даному випадку р.Дніпра.

Тому на нашу думку, вищезазначені порушення з буд.вництвом адмінпрнміщення на території виробничої бази Держекоінспекції в Черкаській області, за адресою : м.Черкаси, вул.Набережиа, 40, містить ознаки злочину, передбаченого ст. 197-1 Кримінального кодексу України, бо навряд чи може існувати законний дозвіл на забудову санітарної зони р.Дніпро.

Крім того, на території виробничої бази Держекоінспекції в ряд були вишикувані річкові катери люкс класу, зокрема марки Eurocrown модель ЕС 196, бортовий номер №10500018, а також шикарний катер марки Eurocrown модель EC 268 СR, бортовий номер №10500019, з комфортною каютою, навігацією, та спальними місцями.

При цьому, начальник охорони виробничої бази Криворучко В. не зміг дати нам відповіді на запитання про те, кому саме належать ці люксові дорогі швидкохідні плавзасоби, та з огляду на їх статусність і так зрозуміло, що навряд чи вони використовуються безпосередньо у виробничій діяльності Держекоінспекції в Черкаській області, оскільки це швидкохідні високомфортні катери прогулянкового характеру, а не для санітарних патрулювань акваторії р.Дніпро, та і вартість таких катерів - десятки тисяч доларів США, на що в Держави навряд чи знайдеться фінансування, але катери чомусь зберігаються на території державної виробничої бази, збудованої на кошти платників податків.

Таким чином, за наслідками нашого візиту на територію виробничої бази Держекоінспекції в Черкаській області у громадськості виникли цілком законні та обгрунтовані питання до правоохоронних органів, зокрема:

  1. Чому, на території державного підприємства, в робочий час, охорону виробничої бази здійснюють люди, не оформлені на роботу, та з явними признаками алкогольного сп’яніння ? За рахунок яких коштів проводиться оплата їх роботи?
  2. Хто давав дозвіл на будівництво на території виробничої бази Держекоінспекції в Черкаській області, в санітарній зоні, двохповерхової будівлі, на самому березі Дніпра (?) та з порушенням будівельних норм, на землях водного фонду.
  3. Хто дозволив зберігати на території виробничої бази Держекоінспекції в Черкаській області дорогі люксові прогулянкові катери? Гак кому вони належать? і за які кошти та коли були придбані?

Враховуючи вищезазначене, просимо Вас в найкоротші терміни провести перевірку оприлюднених нами протиправних фактів, та дати правову оцінку діям керівника Держекоінспекції в Черкаській області Клименка В.Г., а про вжиті заходи реагування повідомити громадськість, за адресою : 18002, м.Черкаси, вул. О. Дашковича, 19; тел.32-21-81.

 

Теми: Черкаси
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  3. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  6. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  9. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ