Уманські бізнесмени повстали проти нардепа Антона Яценка

народний депутат Антон Яценко73 позачергова сесія міської ради видалася гарячою, як ніколи. На порядку денному було всього 5 питань. Останнє – про розгляд постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 23 липня щодо в.о. міського голови Олександра Цебрія. Проте найбільшого галасу наробило «повстання» бізнесменів проти народного депутата Антона Яценка… Вони стверджують – лавина добрих справ від депутата були зроблені “в кредит”.

Про розгляд постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 23 липня доповідав начальник юридичного відділу Уманської міської ради Антон Гришак, пише видання Вечірня Умань.

– 2 червня 2015 року Черкаським адміністративним судом була прийнята постанова, якою було зобов’язано Уманську міську раду повторно розглянути постанову апеляційного суду Черкаської області від 27.03.2015, у якій Цебрія О.В. притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення та прийняти рішення в межах власних повноважень згідно до чинного законодавства, – виступав із трибуни Антон Гришак. – У даному випадку радою має бути розглянуте рішення суду про притягнення до адміністративної відповідальності посадової особи органу місцевого самоврядування. Відповідальність за корупційні адміністративні правопорушення передбачені у вигляді штрафу або у вигляді зняття права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. У даному разі на Цебрія О.В. було накладене стягнення у вигляді штрафу. На підставі вище викладеного пропонується взяти до відома постанову апеляційного суду Черкаської області від 27,03,2015 у справі якої Цебрія О.В. притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення.

Депутати інформацію вислухали, взяли її до відома, а далі почалося справжнє «повстання». Депутат міської ради Надія Тульчинська та бізнесмени виступили проти Антона Яценка. У кожного з них склалася своя життєва історія з нардепом.

Надія Тульчинська у своєму виступі розповіла про те, що напередодні сесії Антон Яценко розіслав кожному депутату міської ради листи «щастя». У них він погрожував депутатам кримінальною відповідальністю, якщо вони не відсторонять від посади в.о. міського голови та секретаря міської ради Олександра Цебрія.

– Всеукраїнське об’єднання «Свобода» розцінює це як тиск і політичний шантаж. Ми, депутати Уманської міської ради, діємо на підставі закону про місцеве самоврядування. Я не бачила в цьому законі статті, де було б написано, що нами керують депутати інших рад – районної, обласної, Верховної, – говорить Надія Тульчинська. – Є таке в законі про місцеве самоврядування, що депутат Верховної Ради вказує нам за що голосувати? Нема такого в законі! Що робить Яценко? Порушує закон – втручається в діяльність депутатів . А кримінальною відповідальністю погрожує депутатам Уманської міської ради. Його вимоги і погрози – це втручання в діяльність депутатів Уманської міської ради.

А далі пішла важка артилерія. Своє слово проти діяльності Антона Яценка сказали представники місцевого бізнесу та громади міста.

Голова правління «Уманьавтодор»: Антон Яценко досі не оплатив виконані роботи по асфальтуванню

– Антон Яценко звернувся до нашого підприємства з проханням за його сприянням виконати роботу по облаштуванню і асфальтуванню доріг, вулиць. Він мав оплатити ці роботи. Але насправді вийшло так, що зараз він переховується, ніхто ці роботи не оплачує. У мене є інформація, що є й інші підприємства, які зробили асфальтування, освітлення вулиць і опинилися в такій самій ситуації. За нами колективами стоять люди, їхні сім’ї. Ми повинні забезпечувати життєдіяльність своїх підприємств. Я прошу вас якось вплинути на народного депутата, посприяти вирішенню даного питання. Бо так не можна ставитися до свої виборців.

Директор приватного підприємства «Світ вікон»: Антон Яценко у списку наших боржників

У нас склалася подібні ситуація, що і на підприємстві «Уманьавтодор». Минулого року до нас звернувся представник штабу Антона Яценка щодо питання заміни вікон у школах та дитячих садках сіл Дубова, Косенівка, Кучубіївка, Угловата, Оксанина, Сушківка. Звичайно, що вся робота робила «за сприяння». Ми свою роботу виконали на всі 100%. Але з іншого боку питання висить у повітрі. Питання фінансування. Домовлялися про роботу ми усно – представники виборчого штабу: «Є робота. Давайте зробимо максимально якісно і за мінімальні гроші». Домовилися – попрацювали. Як бачите, працювали, працювали, і недопрацювали. Не з нашого боку.

Директор Уманського дендрологічного парку «Софіївка» НАН України Іван Косенко: Я вірив в порядність Антона Яценка, а тепер дивуюся його поведінці

Антон Яценко також відкрив проти мене кримінальне провадження. А тепер розкажу чому. Взимку, 4 січня до мене звернулася його помічниця із проханням покатати дітей школи-інтернату в кількості 42 чоловіки на конях. Я погодився, але сказав, що потрібно через бухгалтерію придбати для них квитки. Вартість одного 10 грн. Потім мені сказали, що дітей буде 240. Кажу, добре. Заплатіть тоді 2 400 грн. до каси. Вони заплатили, а наші працівники покатали дітей.

А вже 15 січня я отримав 5 звернень від нардепа: на якій підставі вхідні квитки; представте тендерні ваші договори за 5 років; по даних Інтернету «Софіївку» щороку відвідує 500 тис. чол., а по наших даних у двічі більше, є підозра, що ви продаєте «ліві» квитки і прикарманюєте бюджетні кошти; кому належить ресторан; кому належить кафе.

Я був здивований цими листами. Адже в нас з ним були нормальні відносини. Коли Антон Володимирович перший раз балотувався, я особисто думав, що прийде багата людина, вкладе інвестиції. У той же сміттєзавод. Чесно кажучи, в душі я вірив, що це людина порядна. Організовував Яценку дві зустрічі. Він нам 6 комп’ютерів подарував. Хоча в мене з’явилася інформація, що насправді їх Березенко купив.

Серед уманчан зараз ходять чутки про безкоштовних вхід до «Софіївки». Але я не можу вирішити даного питання як директор. Є закон про природний заповідний фонд. Там чітко написано, що адміністрації ботанічних садів, дендропарків та інших природно-заповідних об’єктів мають право встановлювати вхідну плату.

Від Яценка ми отримали 5 отаких листів. Він написав Авакову, що в «Софіївці» гроші течуть «наліво». Він написав у Кабінет Міністрів, у президію Академії Наук. Він був на прийомі в Бориса Патона, той його вислухав і випровадив. І на підставі цього всього проти «Софіївки» відкрито кримінальне провадження.

Я дуже радий, що сьогодні нарешті уманчани почали розуміти кого обрали депутатом. Ну, хіба можна так ображати, принижувати честь і гідність? Ця людина непорядна, аморальна. Якщо зайти в Інтернет і подивитись, скільки він украв у держави – про це всі кажуть, про це всі знають. Я розумію, що мені з Яценком не судиться, – він купить будь-який суд сьогодні в нашій державі.

Наталія Білецька: «Я приїхала на операцію, а грошей на її проведення нема…»

Антон Володимирович погодився зробити мені операцію. Направив мене до Києва. Зв’язав зі своєю помічницею. Вона до мене зателефонувала і сказала, аби я приїхала на діагностику. Я поїхала, мені призначили день операції. В мене хворі обидва ока – глаукома і катаракта. Приїхала я на операцію, і виявилося, що Антон Яценко гроші на лікування не перерахував. Ледве до нього змогла додзвонитися. А він мені каже: «Ви знайшли гроші на дорогу? Знайшли на ліки? Шукайте і на операцію». Все. Мені стало дуже погано, поклали в палату, а вечорі зробили операцію. Зателефонувала до нардепа після операції, вже виписали на третій день – щоб доїхати додому. А він мені: «В мене грошей нема. Давати я не буду!». Все. Так, що такий депутат в Умані. Він зовсім не потрібний. Він тільки пише, що допомагає. А насправді, ні.

Антон Яценко відреагував на звинувачення постом у фейсбуку. Він розповів про кримінальні справи, які були порушені проти деяких, хто виступав.

«На черговій сесії міської ради кадрове питання щодо зняття з посади офіційно визнаного корупціонера, за те, що сам собі подарував землю в центрі Умані, а учасникам АТО знайшов лише на сміттєзвалищі, тимчасово виконуючого обов’язки мера Умані Олександра Цебрія так і НЕ БУЛО розглянуто. Натомість під головуванням крадія Льоліка-Цебрія влаштували аматорський «дискусійний клуб», під час засідання якого активно критикували народного депутата Яценка.

Найбільше обурювався директор дендрологічного парку «Софіївка» Іван Семенович Косенко. На те в Івана Семеновича щонайменше дві причини.

Перша: за моїми зверненнями, проти Івана Семеновича порушено кілька кримінальних справ за розкрадання та привласнення грошових коштів…

Друга: я наполегливо борюся за те, щоб для уманчан вхід до «Софіївки» був безкоштовним.

Дуже радий, що Цебрій опинився поряд з Косенком. Замість того, щоб підняти питання безкоштовного входу до «Софіївки» для уманчан, Льолік-Цебрій та дідусь Косенко поливали брудом депутата Яценка. Чергове свідчення того, що все це одна «шайка-лейка».

  1. Викладаю офіційні листи щодо кримінальних справ по панові Косенку. І обіцяю дідусю Косенку, що ці документи не останні. Будуть ще!» – написав нардеп
Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. Бездепозитные бонусы от веб-казино: виды и нюансы получения
  2. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  3. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  4. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  5. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  6. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  7. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  8. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  9. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  10. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ