Депутати так і не вирішили проблему з опаленням Сміли

Депутати Смілянської міської ради не проголосували за розірвання договору із ТОВ «Сміла Енергоінвест», яке опалює місто. Нагадаємо: минулого тижня жителі міста вимагали змінити постачальника тепла. Вони обурені високими тарифами на опалення.

– Тепер розглядаємо декілька варіантів. Або через судові позови ТОВ «Сміла Енергоінвест» саме розірве договір, або діятиме в рамках нового, – каже в.о. міського голови Ярослав Березань, інформує Громадське ТБ.

Він не виключає, що питання розірвання договору ініціюють на сесії ще раз.

Керівництво ТОВ «Сміла Енергоінвест» запевняє, що комісія, яка була створена для перевірки обґрунтованості тарифу, жодного висновку не зробила.

– Так, у ТОВ «Сміла Енергоінвест» є борги. Але вони жодним чином не стосуються ні міської ради, ні жителів міста. Звучали претензії до використання нами коштів. Ми можемо показати на будь-якій котельні, що зроблено та куди вкладені кошти. У нашого підприємства нині близько 12 тисяч споживачів. І ми ніколи не ховалися від них, – каже технічний директор ТОВ «Сміла Енергоінвест» Денис Кононець.

Замість ТОВ «Сміла Енергоінвест» громада пропонує передати обслуговування міста КП «Смілатеплокомуненерго». Сам директор комунального підприємства Дмитро Іщенко заявляє – вони не готові увійти в опалювальний сезон:

– У підприємства немає коштів на зарплату працівникам і на виконання ремонтних робіт. І де взяти ці кошти – це теж питання. Жодна людина, окрім секретаря міської ради, не поцікавилася, що потрібно підприємству, аби увійти в опалювальний сезон.

За словами Дмитра Іщенка, реальний тариф на опалення обумовлений ціною на газй електроенергію та становить 25,35 грн. за 1 кв. м. оселі. Поки ж сміляни платять трохи менше – 21 гривню за 1 кв. м житла.

За розірвання договору про спільну діяльність з ТОВ «Сміла Енергоінвест» активно виступає Голова Громадської ради при виконавчому комітеті Смілянської міської ради Олександр Дем'янко. Чоловік каже, що віднедавна у місті з’явилися матеріали, покликані його дискредитувати.

– Напередодні сесії 26 серпня громадські активісти звернулися до смілян із закликом прийти на засідання міської ради та змусити депутатів розірвати договір про спільну діяльність з ТОВ «Сміла Енергоінвест». А вже за кілька днів у місті розклеїли листівки, де писали, що я належу до секти «Біле Братство», яка фінансується з Росії, та ще багато інших абсурдних речей. Мета цих листівок,як на мене, – залякати нас, щоб ми не порушували це питання.

Тепер активісти хочуть відправити ініціативну групу до голови Черкаської ОДА, щоб роз’яснити ситуацію в місті. «Громадське» продовжить слідкувати за розвитком подій у Смілі.

Теми: Сміла
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ