На семінарі селищного та сільських голів говорили про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні

4 серпня голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда взяв участь в семінарі селищного та сільських голів по питанню виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символів», який провів голова районної ради Михайло Бурган.

На семінар були запрошені заступник голови районної ради Валерій Бреус, начальник управління юстиції Сергій Миць, начальник відділу Держкомзему у Чорнобаївському районі Юрій Петренко, завідувач Чорнобаївського районного сектора управління державної міграційної служби України в Черкаській області Оксана Ричка, головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Чорнобаївського районного управління юстиції Черкаської області Сергій Яковенко, селищний та сільські голови.

На початку семінару Михайло Бурган зазначив, – Шість місяців дали законодавці місцевій владі в регіонах на виконання вимог пакету законів з декомунізації. За цей час всі міста, села, вулиці, в назвах яких є прізвища чи псевдоніми керівників компартії, радянських органів держбезпеки, вождів СРСР, та назви, пов’язані з Жовтневою революцією тощо, необхідно перейменувати. Якщоу визначений термін громади не приймуть рішення, то перейменуванням займатиметься облдержадміністрація. На це законом відведено ще три місяці.

Валерій Бреус всім присутнім продемонстрував слайди та детально окреслив послідовність дій щодо перейменування вулиць та населених пунктів.

Про внесення змін до правовстановлюючих документів на нерухоме майно та земельну ділянку доповів начальник відділу Держкомзему у Чорнобаївському районі Юрій Петренко, – З власної ініціативи або у разі необхідності власник майна, відносно якого відбулися зміни у назві вулиць, відповідно до законодавства має право самостійно звернутись до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на не нерухоме майно у зв’язку з перейменуванням вулиць.

З інформацією, як працюватиме закон про заборону комуністичної та нацистської пропаганди ознайомив присутніх начальник управління юстиції Сергій Миць, – Законом забороняється пропаганда комуністичного та нацистського режимів та їх символіки, а саме зображення державних прапорів, гербів, гімнів, зображення гасел та інших символів СРСР, УРСР та інших союзних та автономних республік, поєднання серпа та молота, самих чи з п’ятикутною зіркою, пам’ятників та інших зображень, присвячених діяльності компартії та інші.

Тож, діяльність підприємств, установ, організацій, громадських організацій та політичних партій, які у встановлений термін не приведуть свої назви, документи та символіку у відповідність з законом, буде припинено в судовому порядку за поданням органів юстиції.

Головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Чорнобаївського районного управління юстиції Черкаської області Сергій Яковенко зазначив, – Інформація до словника вулиць вноситься на підставі повідомлення органу місцевого самоврядування, оформленого відповідно до законодавства, на території адміністративно-територіальної одиниці якого розташовані відповідні вулиці або іменовані об’єкти, до якого додається копія відповідного рішення щодо найменування (перейменування) вулиці або найменування (перейменування), уточнення, зміни, ліквідації тощо іменованого об’єкта.

Внесення інформації до словників Державного реєстру прав здійснюється протягом десяти робочих днів з дати отримання адміністратором Державного реєстру прав відповідного повідомлення. У випадку, якщо інформація, що міститься у повідомленні, потребує додаткового уточнення, внесення інформації до словників Державного реєстру прав здійснюється протягом п’яти робочих днів після отримання необхідної уточненої інформації.

У дискусії щодо механізму організації вищезазначеного законодавства свої думки висловили і сільські голови.

Всі учасники семінару прагнули визначити найоптимальніші шляхи співпраці між територіальними підрозділами міністерств і відомств в районі та органами самоврядування у вирішенні поставлених завдань законодавством України.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ