Черкащина готується до свого інвестфоруму

Черкащина готується до свого інвестфоруму Реальні бізнес-історії, перспективні проекти та невимушене спілкування. Черкащина готується до інвестиційного форуму-2015. Він відбудеться вже цієї п’ятниці в Києві. Про це організатори форуму розповіли на прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна».

Цьогорічний форум області особливий. Його вперше організовує не лише влада. Її партнерами в цій справі стали Українська бізнес-асоціація, видання «Бізнес» і черкаські підприємці.

– Ми відійшли від стереотипів проведення таких форумів, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Раніше їх організовувала влада. Більше для галочки, бо результативність від того була нульовою. Зараз ми це робимо з бізнесом. І жодної бюджетної копійки не витрачаємо на організацію. Наш форум – це нагода для інвесторів і місцевих бізнесменів поспілкуватися наживо й обговорити перспективні напрями співпраці. І це все відкрито та прозоро. Саме таку інвестиційну політику я впроваджую від перших днів на цій посаді. Інвестор у нас має почуватися, як на курорті: відпочиваючи, витрачати кошти.

Черкаські бізнесмени вже заочно розповіли, як їм працюється на Черкащині. До цьогорічного форуму видання «Бізнес» випустило свій спецвипуск. У ньому – понад півтора десятка реальних історій успішних підприємств області.

– Є кілька моделей співіснування влади й бізнесу, – говорить один із учасників майбутнього форуму, голова ради директорів групи компаній «Маїс» Сергій Терещук. – Від пресингу, конфронтації до партнерських стосунків. На Черкащині влада й бізнес якраз співпрацюють. Ми справді спільно вирішуємо проблеми, дискутуємо, шукаємо, як спростити життя підприємцям. Є, звісно, багато питань, які можна вирішити лише на центральному рівні, але влада на місцевому докладає максимум зусиль, щоби туди достукатися.

На інвестфорумі-2015 його учасники, серед іншого, презентують свої проекти. Так, голова громадянського руху «За процвітання Черкащини» розповість про реалізацію проекту відродження Чигиринщини.

– Із понад 120 проектів розвитку району ми відібрали ті, які справді можуть стати відправними точками його економічного зростання, – каже Наталія Нетовкіна. – Ми шукаємо інвесторів, які шукають нас. З огляду на специфіку та можливості Чигиринщини, ми вирішили зосередитися на проектах у рамках розвитку туризму та кластера з виробництва горіхів, яблук і меду.

На інвестиційному форумі очікують до півтори сотні учасників. Серед них будуть дипломати та представники міжнародних інституцій.

– Черкащина має не лише великий потенціал для росту інвестиційної привабливості, а й демонструє позитивну, раціональну й ефективну взаємодію влади та бізнесу, – наголошує співорганізатор форуму, президент Української бізнес-асоціації Володимир Чеповий. – Багато власників компаній в області виступають за чесний спосіб ведення бізнесу. Ми бачимо, що місцева влада підтримує цю ініціативу та створює привабливий бізнес-клімат. Адже головне – це довіра. Саме вона породжує нові проекти та наповнює їхню реалізацію енергією інвестиційних ресурсів.

Перший етап інвестиційного форуму-2015 мине у столичному готелі «Опера» 18 вересня. Потому зацікавленим інвесторам показуватимуть усе на місцях.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  4. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  9. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  10. Изучение покера в онлайн-школе: какие курсы подойдут игрокам?
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ