Цього літа в таборах Черкащини виховували юних патріотів

Крайовий морський табір «Козацького роду» розташувався у селі Сагунівка Черкаського районуАби прищепити почуття гідності та патріотичний дух молодому поколінню у Черкаській області в дитячих таборах пройшла низка військово-патріотичних та спортивно-оздоровчих змін. Про це повідомили в управлінні у справах сім’ї. молоді та спорту облдержадміністрації.

У заміських таборах області влітку для дітей проводили військово-патріотичні зміни за участю воїнів АТО, козацьких формувань та волонтерів. Так, у червні на базі БФ «Дахнівська Січ» провели профільну спортивно-оздоровчу, патріотичну зміну «Юний спортсмен», де оздоровчі послуги та військові навички отримали 50 дітей з числа перспективних спортсменів та дітей з девіантною поведінкою. У липні на базі дитячого оздоровчого комплексу «Придніпровський» 45 дітей взяли участь у військово-патріотичній спортивній зміні «Патріот України». Усе літо працював патріотичний дитячий табір «Козацька фортеця» військово-козацького спрямування, що в селі Плескачівка Смілянського району. Юних моряків виховували у спортивно-оздоровчому таборі, що на розташувався березі Дніпра. У таборі «Юний моряк» оздоровилися та відчули себе матросами 240 дітей.

Крім того, учнівська молодь випробовувала себе у профільних змаганнях, що проводилися в таборах. Так, у Канівському районі у наметовому таборі ім. І. Підкови МГО «Міжнародний союз козацтва» Канівський полк діти взяли участь у військово-спортивних змаганнях, які тривали чотири дні. Такі ж змагання пройшли і в наметовому таборі «Козацька слава».

Понад 550 дітей переселенців цьогоріч відпочили у літніх таборах

У зв’язку із загострення ситуації, яка склалася на Сході країни, в управлінні у справах сім’ї. молоді та спорту облдержадміністрації ініціювали внесення змін до обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей і учнівської молоді на 2009-2015 роки. Завдяки цій ініціативі на оздоровлення дітей переселенців виділили 450 тис грн.

На території Черкаської області на 1 вересня обліковується 1195 дітей із числа сімей, які вимушені тимчасово переселитися із зони проведення АТО та Автономної Республіки Крим віком від 7 до 17 років, які потребують оздоровлення. З них 552 дитини цього літа вже відпочили в таборах.

За результатом проведення конкурсних торгів щодо закупівлі послуг із організації оздоровлення та відпочинку дітей, 102 маленьких переселенці з Донецької і Луганської областей відпочили у санаторії «України». Коштом обласного бюджету 40 дітей отримали санаторно-курортне лікування в санаторіях «Сосновий бір», «Пролісок» та «Городище». Ще 17 дітей відпочили на березі Чорного моря в таборі «Сонячний берег».

Обласна влада і управління у справах сім’ї. молоді та спорту облдержадміністрації й надалі буду проводити заходи, спрямовані на захист та підтримку дітей соціально незахищених категорій.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  2. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  3. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  4. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  5. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  6. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  7. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
  8. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  9. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  10. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
ОПИТУВАННЯ

Оцініть наш портал


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ