До чого дозасідалися обласні депутати

пленарне засідання сорок другої сесії Черкаської обласної ради17 вересня відбулося друге пленарне засідання сорок другої сесії Черкаської обласної ради. Його провела голова обласної ради Валентина Коваленко.

Спочатку депутати розглянули низку питань управління майном обласної комунальної власності. Народні обранці підтримали часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати до загального фонду обласного бюджету Черкаського обласного українського музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка.

На початку сесії до зали увійшла група представників обласного драматичного театру з плакатами, на яких були заклики до депутатів звернути увагу на проблеми закладу. У роботі сесії була оголошена перерва, під час якої було надане слово для виступу представникам театру. Вони повідомили, що вже створений благодійний фонд, куди можна перераховувати пожертви на ремонт постраждалого від пожежі театру. Актриси Наталія Мамалига і Наталія Вігран також виступили із претензіями до роботи в.о. художнього керівника Сергія Проскурні. Вони попросили депутатів звільнити Проскурню та поновити на посаді відстороненого днями директора театру Володимира Осипова.

Про неможливість виконання цих вимог працівникам культури пояснив заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, натомість пообіцяв усебічну підтримку закладу з боку влади. Слово взяв в.о. художнього керівника Сергій Проскурня і повідомив, що вже написав заяву на звільнення з посади. Риску дискусії підвела голова обласної ради Валентина Коваленко. Вона запевнила, що на посаду директора і художнього керівника закладу призначать людей лише на конкурсній основі.

Після цього сесія продовжила свою роботу. Народні обранці проголосували за зміну найменування та затвердження Статуту Корсунь-Шевченківської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради та Черкаської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради.

Депутати підтримали питання про реорганізацію КЗ «Обласний дитячий санаторій «Зміна» Черкаської обласної ради шляхом злиття з КЗ «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Черкаської обласної ради та за передачу майна КЗ «Обласний дитячий санаторій «Зміна» Черкаської обласної ради. Під час розгляду питання депутати Анатолій Ліпкан, Оксана Криницька та Віктор Беззубенко зробили зауваження щодо поведінки директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Михайла Лобаса.

Після цього депутати передали аптеку №28 у власність територіальної громади с.Моринці Звенигородського району та підтримали встановлення пільгової орендної плати Черкаському регіональному управлінню Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».

Розглянули народні обранці і декілька кадрових питань. Вони продовжили на три роки термін дії контракту з Тетяною Артеменко на посаді директора Черкаського обласного молодіжного ресурсного центру, призначили Сергія Шевчука на посаду директора КЗ «Черкаський геріатричний пансіонат «Черкаської обласної ради», а на посаду головного лікаря КЗ «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Черкаської обласної ради – Ірину Бойченко.

Також на сесії депутати проголосували за перейменування двох населених пунктів Драбівського району: села Ленінське на Богданівку, селища Радгоспне на Квітневе.

Не набрали необхідної кількості голосів питання про клопотання щодо присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування заступнику голови Громадської ради при ОДА Даниїлу Майорову та про клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України голови Смілянської районної ради Василя Латенка.

Депутати виправили технічну помилку у рішенні обласної ради від 28.08.2009 № 28-13/V «Про зміну меж села Червона Слобода Черкаського району».

Наприкінці пленарного засідання було підтримано кілька звернень до центральних органів влади: щодо збільшення видатків на гемодіаліз та виділення цільових коштів на лікування хворих методом гемодіалізу в Черкаській області; щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні та збереження чинної системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників.

Депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації та ухвалили зміни до обласних програм

17 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко провела засідання чергової 43-ої сесії обласної ради. У роботі пленарного засідання взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступники голови облдержадміністрації Юрій Сас та Віталій Коваль, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники районів, міські голови, члени регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, представники інших обласних установ й закладів, громадських організацій і засобів масової інформації.

У відведений час для оголошень голова обласної ради озвучила звернення представників ВО «Свобода» про вшанування депутата обласної ради, учасника військових подій на сході країни, який загинув під час захисту Донецького аеропорту, Анатолія Чупилка. Пам’ятні заходи відбудуться у його день народження – 27 вересня у м. Канів.

Зі своїми заявами і зверненнями виступили депутати Євген Муляров, Олександр Лошков, Максим Колісник, Віталій Полях та представники громадських організацій і трудових колективів установ.

Після затвердження порядку денного роботи депутати заслухали звіт голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка про виконання програм економічного і соціального розвитку Черкаської області та делегованих обласною радою повноважень. Доповідаючи, Юрій Олегович зупинився на ряду питань життєдіяльності області у звітному періоді, зокрема поінформував про: зроблені кроки для забезпечення зменшення дефіциту обласного бюджету; зменшення тиску на бізнес та сприяння залучення інвестицій в економіку Черкащини; здійснення заходів щодо вирішення питань у сфері земельних відносин; впровадження реформи децентралізації влади та прозвітував про вирішення питань цивільного захисту та безпеки громадян, підвищення обороноздатності та соціального захисту бійців АТО, розміщення і соціального обслуговування внутрішньо переміщених осіб тощо.

Додаткові запитання голові облдержадміністрації поставили депутати Таїсія Руснак та Олександр Лошков. Також під час обговорення виступили Іван Костогриз, Любов Майборода, Віктор Беззубенко, Михайло Мушієк, Олександр Турчиняк та Олександр Олійник.

Наступним питанням депутати схвалили зміни до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки щодо надання одноразової матеріальної допомоги працівникам правоохоронних органів, постраждалих під час подій біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року, до обласної Програми розвитку паліативної допомоги на 2015-2020 роки та підтримали запропоновані зміни до обласного бюджету на 2015 рік.

Ухвалені питання управління майном комунальної обласної комунальної власності: про внесення змін до рішення обласної ради «Про завершення будівництва об’єкта обласної комунальної власності» та про незавершене будівництво об’єктів та укладання договору ( недобудовані приміщення КП «Черкаський геріатричний пансіонат Черкаської обласної ради»); про погодження доповнення до плану санації КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради та про внесення змін до рішення обласної ради «Про погодження плану санації КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради»; про наміри передати в оренду цілісний майновий комплекс обласного КП «Фармація».

У зв’язку з відсутністю кворуму при розгляді інших питань, депутати вирішили продовжити розгляд питань порядку денного під час ІІ пленарного засідання 43-ої сесії обласної ради.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ