Рекреаційні пункти для відпочинку створили корсунь-шевченківські лісівники

Рекреаційний пункт «Холодок» дуже популярний у подорожуючих. Знаходиться він в лісовому масиві Яснозірського лісництва, понад трасою Черкаси-Корсунь-Шевченківський. Тут затишно і зручно. Тому завжди вистачає відвідувачів, а значить – і роботи лісівникам.

Рекреаційний пункт «Холодок» дуже популярний у подорожуючих. Знаходиться він в лісовому масиві Яснозірського лісництва, понад трасою Черкаси-Корсунь-Шевченківський. Тут затишно і зручно. Тому завжди вистачає відвідувачів, а значить – і роботи лісівникам.

«Цього року прийшов час капітального ремонту цього місця відпочинку. Тому ми вирішили не просто відремонтувати, а зробити все по-новому. Можна сказати, новий рекреаційний пункт поставили. Але назва незмінна, бо всі його знають – наш «Холодок», – розповідає лісничий Яснозірського лісництва Леонід Буруль.

Територію рекреаційного пункту розділили на три відпочинкові зони: одна під відкритим небом, а дві інші під куренями. Зробили кам’яний мангал для любителів їжі з димком. Проклали доріжки і навіть маленький місточок через яр, оновили інформаційний стенд із пам’яткою для відвідувачів, встановили дерев’яні грибочки для розваг наймолодших.

Новий рекреаційний пункт «Ставки» у Квітчанському лісництві з’явився зовсім нещодавно, проте вже став одним з улюблених місць для відпочинку завдяки зручному розташуванню. Тут лісівники зробили все, щоб перебування відвідувачів зелених угідь було цивілізованим й залишало від природи тільки гарні враження – альтанка з лавками й столом, місце для вогнища та утилізації сміття, чудовий декор з природних матеріалів. А інформаційні стенди на природоохоронну тематику ненав’язливо розповідають про правила поведінки у лісі та багате розмаїття природи нашого краю.

«Коли ми самі визначаємо місце для вогню, то гарантуємо пожежну безпеку насаджень довкола. Не можна закрити ліси для відвідувачів, бо це – народне багатство. Але ми повинні зробити все можливе, щоб відпочинок у лісі був максимально безпечний і зручний», – відзначає директор ДП «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» Василь Яценко.

Загалом на території Корсунь-Шевченківського лісгоспу нараховується 18 місць відпочинку різного формату та пропускної спроможності. Як правило, такі рекреаційно-відпочинкові зони мають власну назву. Перші з них з’явилися досить давно, але за останніх 2-3 роки їх кількість значно зросла. Лише цього року на території підприємства зусиллями працівників лісового господарства спорудили та відновили 9 рекреаційних пунктів.

Усі вони знаходяться в лісах неподалік трас або ж в традиційних улюблених місцях відпочиваючих, адже в глибині лісу рекреаційні пункти не кожен зможе знайти. Це для того, щоб відпочивальники не йшли в лісову гущавину, не смітили там та не спричиняли пожежі, розпалюючи вогнища.  Головне, щоб туристи, подорожуючі не руйнувати те, що зроблене руками лісівників для зручності самих же відпочивальників, і з повагою ставилися до їхньої праці.

До речі, зони відпочинку лісгосп облаштовує виключно за власні кошти. І хоч це дороговартісне задоволення, лісівники запевняють, що і надалі будуть працювати над створенням нових рекреаційних пунктів, адже це один із ефективних методів запобігання лісовим пожежам, забрудненню лісів та забезпечення цивілізованого відпочинку населення.

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  2. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  3. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  4. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  5. Черкаси підтримують армію: на сесії міськради проголосували за суттєву підтримку ЗСУ
  6. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
  7. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  8. На Черкащині розпочався сезон кліщів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. 15000 доларів за незаконний перетин державного кордону: на Черкащині викрито схему
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ