Село Ладижинка поповнило перелік газифікованих населених пунктів Уманщини

Село Ладижинка поповнило перелік газифікованих населених пунктів УманщиниУ вівторок 29 вересня багатьох жителів села Ладижинка зібрала в одному місці визначна подія. Адже в їхньому селі від цього дня буде газ. На цю подію селяни чекали близько 10 років. І тільки сьогодні їхні сподівання стали реальністю.

Історія газифікації населених пунктів Ладижинської зони розпочалась ще у далекому 2004 році, коли по землях Уманщини будувався приватний газопровід до Побужського феронікелевого комбінату, що належить російським олігархам.

У той час відома будівельна компанія ВАТ «Зангас-Юг» здійснювала будівництво магістрального газопроводу та зобов’язалась покращити життя громади Уманського району, пообіцявши збудувати дві газорозподільні станції у адміністративних межах сіл Ладижинка та Сушківка. Але не так сталось, як гадалось. Проклавши газопровід високого тиску землями Уманщини, дана компанія забула про виконання підписаного договору щодо будівництва ГРС.

У результаті невиконання договору, в першу чергу, постраждали жителі населених пунктів Ладижинка та Бабанка, які за власні кошти побудували розподільчі газові мережі по селу, що було однією із умов ВАТ «Зангас-Юг».

Починаючи з 2007 року, за рахунок коштів НАК «Нафтогаз» Україна розпочалось будівництво ГРС «Ладижинка», яке тривало довгих 8 років.

Нарешті у вересні 2014 року станцію таки добудували та отримали декларацію про готовність об’єкту до експлуатації. Однак, жителі с. Ладижинка знову не змогли отримати газ у свої оселі.

Причиною даної ситуації стало в нерегульоване на законодавчому рівні питання передачі вищезазначеного об’єкту з державної власності до сфери управління Міністерства палива та енергетики України та на баланс експлуатуючої організації УМГ «Черкаситрансгаз».

Варто відзначити, що з признанням на посаду голови Уманської райдержадміністрації Віталія Олійника, це проблемне питання вдалось зрушити з місця.

Вирішуючи це питання Віталій Васильович неодноразово брав участь у робочих нарадах, що проходили у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, НАК «Нафтогаз» України, ПАТ «Укртрансгаз», УМГ «Черкаситрансгаз».

Результатам проведеної роботи є окреме доручення заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості І.Діденка щодо термінової передачі об’єкту «Газопровід - відвід та газорозподільна станції с. Ладижинка» із балансу Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації до сфери управління УМГ «Черкаситрансгаз».

Та в центрі уваги цього дня був будинок операторів. Адже саме в їхньому будинку запалили перший голубий вогник.

Поздоровити місцевих жителів та запалити вогник довгоочікуваного газу до села завітав голова райдержадміністрації Віталій Олійник. Разом із сільським головою Володимиром Громовим та представниками ПРАТ «Уманьгаз» та УМГ «Черкаситрансгаз» вони перевірили наявність газу у будинку.

І нарешті, настала урочиста мить. Відбувається запалювання і в будинку з цього моменту з’явився газ. Усі присутні зустріли цю подію оплесками. Після чого представники влади разом із жителями Ладижинки пішли всередину смажити яєчню на газовій плиті.

Пройти цей непростий шлях до газифікації Ладижинки вартувало чималих зусиль та часу:«Сьогодні для села Ладижинка надзвичайно історичний день. З 2004 року наші люди намагалися отримати газ у своїх домівках. Зараз, та колективна праця, яка була залучена до будівництва протягом багатьох років, дала свій результат. Я особисто та від усіх жителів села Ладижинка хочу подякувати голові Уманської районної державної адміністрації Віталію Олійнику. Якби не його наполеглива праця, яку він провів буквально за пів року, вирішення даного питання було б неможливе», –– розповідає сільський голова Володимир Громов.

Газифікацію села відмітив і керівник району.

«Наразі є ряд додаткових завдань, які ми повинні найближчим часом вирішити. Це, насамперед, погашення тієї кредиторської заборгованості, задля документального оформлення і передачі виконавчої документації на «Уманьгаз», це пуск технічного газу в розподільчий газопровід, також це повірка відповідних газових лічильників. Однак усі ці завдання підсильні сьогодні районній державній адміністрації і всі вони можливі для вирішення. Тож я з впевненістю можу сказати, що до початку опалювального сезону в кожній домівці села Ладижинка люди відчують тепло від використання газу, і ми поставимо остаточну крапку у вирішенні цього проблемного питання», – відзначив голова райдержадміністрації Віталій Олійник.

Теми: Умань
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На території Черкаської області можливі підтоплення заплав і понижених територій біля річок.
  2. Черкаський університет від початку повномасштабного вторгнення передав військовим майже 4 млн грн
  3. Сплатить штраф за хибний виклик: черкащанка повідомила про зґвалтування доньки сусідів
  4. 23-річна жінка, яка збувала наркотики, проведе за ґратами 6 років
  5. У декількох районах Черкащини зафіксували жовтий дощ
  6. На Черкащині можуть ввести графіки обмеження енергоспоживання, – Укренерго
  7. Как выбрать одежду для хорошего самочувствия? Практическое руководство
  8. У разі доведення вини, «горе-продавцям» світить до 12 років позбавлення волі
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ