У Черкасах Комітет виборців прийняв сторону міського голови

Комітет виборців УкраїниПопри те, що тільки суд може встановити, хто правий у складній ситуації щодо зняття з реєстрації списку Партії вільних демократів, та Сергія Одарича на посаду міського голови.

Черкаська обласна організація Комітету виборців України звертається до Центральної виборчої комісії із проханням втрутитися в діяльність Черкаської міської виборчої комісії Черкаської області і забезпечити організацію виборчого процесу на території міста Черкаси із дотриманням вимог законодавства, а також принципів рівності та права бути обраним. Відповідне звернення розміщене на сайті ЧОО КВУ.

Також на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук це прокоментував очільник ЧОО КВУ Максим Михлик.

«Фарс. Те що мало стати драмою – стрімко переростає у фарс. Черкаська ТВК, проігнорувавши недвозначну вказівку ЦВК, не зареєструвала список ПВД на вибори до Черкаської міської ради. І навіть більше: використовуючи сумнівну аргументацію, скасувала реєстрацію Сергія Одарича на посаду міського голови. Іншими словами, ТВК взяла на себе функцію виборця – визначити, хто має бути обраним.

Фактично ТВК колегіально заявила: «Ми нездатні нормально організувати вибори. Розпустіть нас». Тепер у ЦВК не залишається вибору і інших важелів впливу на буремну ТВК, ніж сформувати її новий склад. Який повинен буде виправити помилки і відразу зареєструвати список ПВД і Сергія Одарича.

Ще раз нагадую, що КВУ звернулось з листом до ЦВК із проханням втрутитися в діяльність Черкаської ТВК і забезпечити організацію виборчого процесу на території міста Черкаси з дотриманням вимог законодавства, а також принципів рівності та права бути обраним. Лист надісланий офіційно і ми чекаємо відповіді.

Перед новою ТВК, якщо така буде створена, стоятиме надважке завдання – організувати вибори в строк, передбачений законом. Чи вдасться це новому складу ТВК (враховуючі, що члени комісії не проходили навчання і не знають особливостей закону про місцеві вибори) – передбачити дуже важко. Можливо, матимемо перенесення дати виборів.

Варто зауважити, що всі дії, які відбувались навколо конфлікту по лінії ТВК-ПВД, вже спотворили хід виборчого процесу в Черкасах і змінили весь дискурс кампанії. Замість того, аби говорити про стан інфраструктури, конкурувати програмами і обговорювати шляхи розвитку міста, інформаційний контекст перейшов в площину «розборок», особистих протистоянь і юридичних махінацій. Всі ці події створили надзвичайно сприятливий фон для виборчої кампанії діючого міського голови, адже відволікли виборців від нагальних проблем міста і акцентували увагу на несправедливості відсторонення від виборів. А виборець наш часто любить і допомагає ображеним. Тож інтрига виборів міського голови в Черкасах, якщо такі відбудуться законно, поступово зникає», – йдеться у коментарі.


Від редакції «Новин Черкас»:
Зазначимо, що голова обласного відділення КВУ дає негативну оцінку діяльності ТВК, не приводячи ніяких юридичних норм, які були порушені в її діяльності. Проте юрист міської виборчої комісії Людмила Бордунос чітко визначила ті суто юридичні порушення, через які реєстрацію було відмінено.
Дуже недобре, коли організація, яка була створена для контролю виборчого процесу, стає на чиюсь сторону, адже встановлювати, хто правий, компетентно може лише вищий орган – ЦВК, або ж суд.

 

ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Додати коментарій
Ваше ім'я:
Ваш E-Mail:

Питання:
Відповідь:
Введіть код:
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ / ЩО КОМЕНТУЮТЬ
  1. На Черкащині попереджено умисне вбивство судді – затримано організатора та виконавця
  2. Черкащанин Артем Довбик забив вирішальний гол за збірну України в матчі плей-оф ЄВРО-2024
  3. За апеляцією прокурора ухилянта засуджено до реального позбавлення волі
  4. У Черкаській області за попередній тиждень двоє людей померли через ускладнення коронавірусної інфекції.
  5. США запустили "скасовану" гіперзвукову ракету повітряного базування
  6. Черкаська область посідає девʼяте місце за рівнем захворюваності на туберкульоз в Україні
  7. Батьки, учні та викладачі виступили проти закриття професійного ліцею у Черкасах (ВІДЕО)
  8. У Черкасах виявили водія, у якого норма алкоголю перевищувала у понад 15 разів
  9. На Черкащині судитимуть директорку підприємства, яка привласнила бюджетні кошти
  10. Україна може претендувати на 280 мільярдів доларів російських активів
ОПИТУВАННЯ

Чи треба Україні вступати в НАТО?


 
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Співачка Анна Асті, родом з Черкас, стала громадянкою Росії
Артистка Анна Asti з Черкас, справжнє ім'я якої Ганна Дзюба, отримала російський паспорт.     Читати далі
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Литовський рок-музикант переспівав популярний хіт, аби зібрати кошти для України
Відомий рок-музикант Андрюс Момантовас виконав хіт Laužo šviesa українською. Читати далі
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
Італійська група Maneskin випустила хіт, що висміює Путіна (відео)
До Путіна часто звертаються різні публічні особистості, які намагаються привселюдно висміяти діяльність російського лідера та Читати далі
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору "Євробачення-2023"
Суспільне оголосило імена 10 фіналістів Нацвідбору
Суспільний мовник продовжує свою роботу у підготовці до Національного відбору на "Євробачення-2023". Тому вже оголосили список Читати далі
Всі новини шоу-бізнесу
КУРЙОЗИ